REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Service-ul escrocilor de la Club Litoral a fost închis de Registrul Auto

Service-ul escrocilor de la Club Litoral a fost închis de Registrul Auto

Replica API 26 aprilie 2012 | 00:00 1042

După ce şi-au bătut joc de clienţi şi au sechestrat un reporter

După ce şi-au bătut joc de clienţi şi au sechestrat un reporter

După episodul din data de 3 aprilie, în care un reporter al cotidianului "Replica" a fost sechestrat de unii aşa-zişi "afacerişti", patroni ai unui service auto de pe bulevardul Aurel Vlaicu, deranjaţi de faptul că au fost înregistraţi pe reportofon cu privire la un articol de presă, se pare că ulterior au ieşit la iveală aspecte care justifică, într-un fel, reacţia acestora. Autorităţile le-au călcat pragul şi au găsit mai multe nereguli. În speţă, este vorba despre societatea Club Service Litoral SRL, ai căror reprezentanţi sunt acuzaţi de un constănţean că şi-au bătut joc de el, după ce omul a apelat la serviciile lor pentru a-i repara maşina. Ion Băican - proprietarul autoturismului - ne-a sesizat la momentul respectiv, fiind nemulţumit de calitatea serviciilor celor care încercau pe toate căile să-l jecmănească de bani.

Reporterul "Replica" s-a deplasat la punctul de lucru al societăţii pentru a sta de vorbă cu reprezentanţii acesteia, în vederea obţinerii unui punct de vedere în legătură cu acele acuzaţii. Numai că "borfaşii" i-au luat reportofonul şi l-au sechestrat, spunându-i că nu îl lasă să plece până nu va şterge înregistrarea, ameninţându-l totodată că îl dă cu capul de ciment, că îl omoară etc. De precizat că reporterul este o femeie. În condiţii normale, dacă nu s-ar fi simţit cu musca pe căciulă, reacţiile celor de la service-ul auto nu s-ar fi justificat. Dar în momentul în care autorităţile au intrat pe fir, se pare că ascundeau nereguli care au atras după sine şi sancţiuni destul de consistente. Astfel, reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR) au fost, marţi, la sediul societăţii, având la bază şi reclamaţiile făcute de proprietarul nemulţumit al maşinii, cel de la care a plecat totul. Luaţi la "bani mărunţi", reprezentanţii firmei au fost găsiţi cu autorizaţia de funcţionare expirată încă din luna martie. Mai mult decât atât, s-au găsit mai multe escrocherii, motiv pentru care activitatea le-a fost suspendată, sancţiune cumulată şi cu o minunată amendă de 5000 lei.

Ameninţări

Cel care a reclamat şi a făcut publice abuzurile celor de la Club Service Litoral SRL, Ion Băican, susţine că a fost urmărit şi ameninţat de patronul societăţii. "Vineri, 20 aprilie, în jurul orei 12, m-am întâlnit cu Dan Vasilache care a început să mă ameninţe în toate felurile. Mi-a zis vezi prietenarule că iar ne-am întâlnit? Ce-ar fi să te iau la bătaie acum? Dar lasă că tot ţi-o coc eu, am eu grijă de tine. Pun eu vreo 2-3 gealaţi în maşină să te urmărească prin oraş şi să se urce pe tine. O să-ţi pară rău că m-ai cunoscut. Cam aşa m-a ameninţat", ne-a declarat Băican. Potrivit acestuia, reprezentanţii firmei i-au cerut bani în plus faţă de ceea ce primeau din poliţa de asigurare, cu toate că maşina lui a stat mult timp la ei în curte, fără să fie băgată în seamă. "De la Bucureşti s-a stabilit suma de 127 de milioane lei (vechi n.r.) pentru asigurare. Când am fost prima dată la ei, Dan Vasilache mi-a zis că ajung, sunt bani suficienţi ca să îmi facă maşina aşa cum trebuie. Numai că, ulterior, mi-a mai cerut încă 14 milioane lei (vechi), pe motiv că a mai băgat piese de la el. El trecuse pe deviz că mi-a îndreptat lonjeronul, dar el nici nu era autorizat să facă asta, fiind amendat cu 5 milioane lei", a mai declarat păgubitul. În legătură cu suspendarea activităţii societăţii, se pare că li s-a permis să repare numai maşinile care le aveau în service până la data aplicării sancţiunii, pentru a nu le afecta proprietarilor acestora. Reamintim că împotriva lui Vasilache şi a consoartei acestuia, s-a formulat plângere penală pentru furt, ameninţări şi lipsire de libertate.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272