REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Sesizarea pacienţilor cu privire la gândacii din Spitalul Judeţean NU SE CONFIRMĂ

Sesizarea pacienţilor cu privire la gândacii din Spitalul Judeţean NU SE CONFIRMĂ

Replica API 11 martie 2014 | 00:00 120

Constantinescu: Imaginile sunt trucate!

Constantinescu: Imaginile sunt trucate!

Inspectorii sanitari nu confirmă sesizarea pacienţilor privind gândacii din secţiile de Neurologie şi ORL. Două echipe de inspectori au demarat ieri o verificare în baza unei sesizări, însă reclamaţiile nu au fost confirmate. "Serviciul nostru de control a verificat prin patru inspectori şi nu au găsit absolut nimic. Mi-e greu să cred că aceste insecte dispar de pe o noapte pe alta", a declarat dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. În plus, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a menţionat că imaginile sunt trucate, dat fiind faptul că baia din filmare nu coincide cu cea de pe secţie, motiv pentru care îi va acţiona în instanţă pe cei ce au făcut publice imaginile.

"Unde sunt gândacii? Nu pot fi într-o secţie şi în alta nu. Ăştia (gândacii -n.r.) urcă pe coloane. Eu nu văd nici un gândac. Nu există nici o colonie de gândaci în Spitalul Judeţean Constanţa. Acele imagini sunt trucate. Sunt imagini de la inaugurarea Secţiei de Ortopedie, de acum doi ani, peste care s-au adăugat nişte imagini făcute cu un telefon. Nu se ştie unde, de cine şi când au fost făcute. Sunt imagini din altă parte, nu din acest spital. Dovadă că pe 27 februarie a.c. s-a făcut dezinfecţie în tot Spitalul Judeţean şi nu mai sunt gândaci. Asta nu înseamnă că din când în când nu pot să mai apară. Trebuie mare vigilenţă şi făcut control. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate au vorbit cu toată lumea, din ambele secţii, acolo unde se presupunea că sunt gândaci. Cei care au minţit, să plătească. Oamenii au muncit să reabiliteze spitalul, împreună cu Ministerul Sănătăţii, şi unii vin să îşi bată joc. O informaţie trebuie verificată din mai multe părţi. Un anonim ar fi reclamat", a spus preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Teohari Vulcănescu, prezent la inaugurarea secţiilor de Chirurgie şi Cardiologie, a vizitat Secţia de Neurologie, urmare a controlului efectuat de inspectorii sanitari. "Menţionez faptul că motivul vizitei de astăzi (luni, 10 martie -n.r.) a fost marcat de inaugurarea celor două secţii. Evident că există diferenţe majore între secţii. Am avut o discuţie cu domnul manager Căpăţână. Spitalul este doar în proporţie de 25% renovat. Nu există elemente de comparaţie. Am face o mare confuzie. Însă, vizavi de control şi din discuţiile pe care le-am avut cu medicii, nu se confirmă elementele care au apărut în presă. Urmare a definitivării raporturilor, care va fi întocmit de reprezentanţii DSP, veţi fi informaţi cu prvire la rezultatele controlului", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii. Reamintim că Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Constanţa a făcut verificări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, după ce Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor ar fi făcut publice imagini cu saloane pline de gândaci. Pe de alta parte, oamenii îi acuzau pe angajaţii spitalului de neglijenţă în serviciu, pacienţii imobilizaţi la pat fiind trataţi cu indiferenţă.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272