REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Seulul monitorizează îndeaproape activitatea la bazele de rachete nord-coreene în faţa unei posibile lansări

Seulul monitorizează îndeaproape activitatea la bazele de rachete nord-coreene în faţa unei posibile lansări

Replica API 12 martie 2019 | 00:00 336

Armata sud-coreeană a transmis luni că monitorizează îndeaproape activitatea la siturile de rachete nord-coreene în faţa posibilităţii ca regimul de la Phenian să opteze pentru efectuarea primei lansări în decurs de peste un an, informează EFE.

"În cooperare cu Statele Unite supraveghem şi realizăm o urmărire atentă a tuturor mişcărilor (armatei nord-coreene), inclusiv posibile pregătiri pentru o lansare de rachete", a declarat într-o conferinţă de presă colonelul Kim Joon-rak, purtător de cuvânt al Statului Major Reunit al armatei sud-coreene.

"Totuşi, nu putem comenta cu privire la vreun detaliu concret", a răspuns acesta, conform agenţiei Yonhap, întrebat fiind de activităţile detectate săptămâna trecută la situl de lansare Sohae (nord-estul Coreei de Nord).

Oficialul s-a limitat să spună că "se analizează (această bază) cu mai multe ipoteze în minte".

Imagini prin satelit analizate săptămâna trecută au arătat că regimul reconstruieşte unele structuri cheie ale acestei baze, ceea ce sugerează că ar putea lansa curând un satelit la bordul unei rachete spaţiale, ceea ce comunitatea internaţională consideră o testare mascată de rachete intercontinentale.

Unii analişti susţin că Phenianul, care nu a mai efectuat teste de armament din noiembrie 2017, mobilizează resurse în Sohae pentru a pune presiune pe SUA în scopul reluării dialogului după dezacordul cu care s-a încheiat summitul de la Hanoi între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Deşi ambele părţi oferă versiuni diferite asupra a ceea ce s-a întâmplat în timpul negocierilor, dezacordul a intervenit la numărul de active din programul nuclear nord-coreean ce ar fi trebuit destructurate şi de la volumul sancţiunilor internaţionale impuse Phenianului ce ar fi necesitat o scădere în contrapartidă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212