REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

ȘEZLONGURI până-n buza apei! Oamenii sunt nemulțumiți!

ȘEZLONGURI până-n buza apei! Oamenii sunt nemulțumiți!

Replica API 17 iunie 2019 | 00:28 1509

Temperaturile ridicate din acest sfârșit de săptămână i-a scos pe oameni din casă, iar pe turiști i-a determinat să ia drumul spre litoral, fie și pentru doar câteva zile de relaxare. Mai ales că luni, 17 iunie a.c., a doua zi de Rusalii, este zi liberă. Așa se face că plajele au fost arhipline.

Dar ceea ce ar fi trebuit să fie o perioadă de relaxare, a fost umbrită de nemulțumirea dată de faptul că operatorii de plajă montează șezlongurile până-n buza apei! De altfel, din fotografiile făcute publice pe rețelele de socializare se poate vedea că turiștii care închiriază șezlonguri au „beneficiul” de a sta cu picioarele în apă. Nici vorbă de culoarul de cinci metri pe care operatorii ar fi trebuit să îl lase liber de la malul apei!

Dar, după cum precizau reprezentanții Administrației Bazinale Apele Române Dobrogea Litoral pentru „Replica”, într-o ediție anterioară, culoarul de cinci metri este pentru utilajele ABADL, nu pentru turiști.

„Fiecare operator de plajă trebuie să aibă 5 metri liberi de la linia apei să intre seara cu utilaje pentru a curăţa linia apei de alge, etc., dar şi pentru toate maşinile de intervenţie ale MAI –ului, nu pentru altceva. Deci, trebuie să fie liberă fâşia de 5 metri de la linia apei spre interior”, a declarat, pentru Replica, Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al ABADL. Cât despre turiştii şi constănţenii care nu doresc să închirieze un şezlong, ei îşi pot amplasa prosoapele „acolo unde operatorul are dedicată zona pentru prosoape. Orice operator trebuie să aibă 30 % din suprafaţa câştigată a licitaţie liberă pentru prosoape”, a completat Marieta Iorga.

F.B., M.P.

Sursă foto: Edy Mustafa, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
terapeutic , daca nu stai pe direct pe nisip ai venit degeaba la plaja . orice profesionist in domeniul balnear va va spune acest lucru .
4
0
veniti si pe plaja din faleza nord, o bataie de joc.
3
0
Eu cand vin la mare iau sezlong, pentru ca am nevoie de umbrela. Nu poti sa stai, mai ales cu copilul, pe cearceaf fara umbrela, pentru ca faci insolatie. In sensul asta nu vad un lucru rau. Oricum, administratorii plajilor sunt obligati sa lase 30% liber celor ce nu vor sa stea la sezlonguri. Problema e ca unii nu intretin plajile, si e foarte mizerabil.
0
2
vin in ''statiunile''noastre ajunse de kkat din diverse motive.Va mai amintiti cei de 40 de ani cum erau plajele noastre,in urma cu 30 de ani?toti mistretzii din albania si macedonia ajunsi din ospatari care luau shuturi in kur acum sunt''oameni''de afaceri si iata rezultatele''privatizarii''
3
0
Tara geme de cocalari de pe urma carora castiga alti cocalari. La plaja vin majoritatea nu pentru binefacerile naturii,ale nisipului,apei,soarelui,ca ca sa-si faca selfie pe baldachin cu bautura in bot si pe fundal cu buci. Asta e vere,cum sa nu profiti si sa nu scoti bani de la cei ce se dau rotunzi in sezon? Vin la plaja si stau ca fraierii ca in balcon acasa sau in curte. Ce stat pe nisip,care briza,bautura si manele la greu,ca in satele lor. Si cocalarii locali s-au prostit rau,dupa cei bucuresteni sau de aiurea. Le pute curu' daca stau pe nisip,prostii pulii.
3
0
Marieto, fata tatiicind aveti de gind sa intronati ordinea cu cocalarii astia carora le concesionati plaja. Aceste aspectew treneaza de ani de zile iar masuri ioc. Inseamna ca se ia spaga la greu de catre ABDAL.
1
0
Sunt imbacsit de sloboz stiti cumva unde pot sa imi fac o dasta
0
2
Specific cipanului sef Uzum ,cand dracu scapam de ,, nota doi''? Sa vina dracu odata si Dna la ape ca pute totul.... in orice birou intri trebuie sa dai spaga ,pana si la portar ,chipurile spaga o colecteaza Abrudan ,pentru dir. general.
1
0
Pe timpul lui Ceao erau dusuri pe plja la discretie,tasnitori de apa potabila probabil pe factura primariei,toalete publice contra cost,acum sunt desfiintate toate ca sa platesti inclusiv aerul marin iodat inspirat!
4
1
Mergeti in pula mea la Miami sa vedeti plaja. Muie handicpatilor.
1
2
Unde urineaza si depun fecalele turistii de pe plaja....
6
0
Cei de la apele romane isi iau spaga si-i doare in cur de turisti. Vrei nu vrei, inchiriezi sezlong....altfel faci plaja pe hotel.
3
0
unde e blocul ala mare neterminat la ZORELE,patronul crede ca e proprietate personala,1 metru pana la apa
4
0
Pentru APele Romane. Mergeti repede la bulgari si vedeti cum fac ei ordine pe plaja fara tocmeala. Fasia de limita a sezlongului fata de apa e marcata cu franghie prinsa in tarusi metalici ingropati la 60cm, la fel lateralele zonelor de sezlonguri, distantele dintre sezlonguri sunt stabilite prin contract, la o umbrela nu se pot pune decat 2 sezlonguri. Sa te fereasca al de sus sa nu respecti, intai o amenda babana, doi anularea contractului cu preluarea acestuia de urmatorul pe lista de licitatie, chistocuri de tigara si mizerii nu exista, dimineata intre 5si 6 se face icotrol cu amenzi pe
8
1
Ce tiganie!!! si culmea e ca prosti astia din fata se cred smecheri de smecheri.Macar este lasat loc pentru salvamari pentru ca cine stie?.
6
2
tara de cocalari si pitipoance
19
0
sa nu uitam ca focul curata si igienizeaza chiar si o plaja tigano machidoneasca plina cu stuf putred si plastic imbatranit si jegos
16
1
Plajele ar trebui sa fie ingrijite de primarii,cu angajati permanenti .Niste ,,chioscuri'' de unde cei doritori de sezlonguri ,umbrele,saltele,sa-si poata inchiria asa ceva ar fi suficient.Plajele sunt ale tuturor,nu ar trebui sa dispuna de ele niste indivizi anume. Si pe urma,a face plaja pe cearceaf nu inseamna sa fii rupt in cur,ci mai degraba informat asupra beneficiilor echilibrarii energetice,dar asta tine de capacitatea joasa de intelegere a ciumpalacilor. Plajele relaxante sunt libere,nu au imprejmuiri si restrictii pentru oameni in functie de venituri sau pozitie sociala.
25
3
Poate imi explica cineva cine e faruk asta Iar in ceea ce priveste plaja sa fim seriosi. Vreti voi controale de la apele romane. Hai ma ce dracu. Trezirea.ei au luat ei au dat.e ca si cum te ai uita in oglinda si te ai certa.cum sa isi dea amenda singuri?ca tot interpusii lor sunt.fiti seriosi.litoralul romanesc este o mizerie.iar pt labagii aia de mai jos casian si prezervativ nu va mai deranjati sa le raspundeti.sunt asistatii sociali ai constantei.paznicii cu simt de raspundere a mafiei platiti sa va certe.sunt cauze pierdute
41
0
S-o facem posta pe ma-ta sa simta si ea un orgasm in viata!
12
5
bine ca pe ma-ta n-a deranjat- o nimik cand te-a fatat pe tine sclavule
8
4
Eeee sunt nemultumiti pe mortii lor!Sa mearga la plaje de saraci,la Corbu la 2 papuci,lumea smechera nu vrea sa vada salamisti care mananca din traista sau Loganuri in parcare!Deranjeaza!
2
45
Sa mi bag pla in Pruia
5
9
AU IESIT MAKE LA PRADUIALA
19
0
50e muia la miha stramba aia lu faruk iam rupt falcile nu am vrut sa o fut ca ii pute mija
7
3
Pe acelasi principiu merge si Horia Constantinescu de la anpc... Ii administreaza plaja lui Adrian Nastase de la Costinesti! A umplut plaja de sezlonguri, beachbaruri si gherete cu porumb!!! A candidat in 2016 la primaria Costinesti dar nu a reusit sa puna gheara pe statiune! Acum o incearca la Constanta! Aveti grija dragi Constanteni cu vipera asta bolsevica!
25
2
Dupa 1 an de chin si mult sloboz incasat eu alaturi de mihaela in cehia am reusit sa ne luam 2 masinute de inghetata va asteptam in SAT pentru pruia si nevasta lui este gratuit
9
3
mai stati in plm si pe acasa si lasati litoralul. e de munca la camp, nu sa umpleti buzunarele rahatilor cu sezlonguri.
36
1
daca atat va duce mintea frustratilor si doriti sa stergeti jegul altora de pe plastice si lemne...! daca nu vreau sa stau pe plasticele jegoase asta nu inseamna ca sunt rupt in cur sclavule! te dai "smecher" 2 zile si mori de foame 5!
45
0
Oare cat mai dureaza circul asta care NE OBLIGA sa inchiriem sezlong si umbrela. Pana cand nu vom avea dreptul sa alegem noi cum vrem sa facem plaja si oriunde pe plaja? Oricum la guvernare sunt mafiotii pesedisti si mafiot la mafiot nu scoate ochii. Nu vedem curand rezolvarea abuzului impus prin lege.
43
2
eu nu mai calc de mult in statiunea machedoneasca maia cea cu crune in frunte.
36
2
la mamaia poti sa vinzi si un rahat ambalat ca se vinde ca painea calda, cam categoria asta de oameni umbla pe acolo
38
1
Pai si daca nu va convine si e kitsch de ce veniti ? De ce e plin ? Asta inseamna ca voi astia care comentati sunteti niste disperati rupti in cur, morti de foame care nu pot sa faca un leu pe litoral. Besiti in pula mea de sclavi.
5
52
Mergeti in alte tari!Litoralul romanesc reprezinta doar japca!Cand mai auzi si ca vor sa schimbe structura anului scolar ca se plang operatorii de pe litoral.ce mai e de zis?
51
0
Pe plajele latite din fonduri europene parca este interzis a se face profit,deci ilegala inchirierea acestora 5 ani.DANA umfla-i!
57
1
Au fost pe dracu arhipline. Daca va uitati in pozele alea vedeati ca doar primul rand de sezlonguri era ocupat. Restul era gol.
41
1
...totul e o kitsch-osenie...si extrem de scump pentru ce se ofera....cipanii vor sa dea lovitura sa termine constructiile incepute !!!
56
1
Asta e culmea tupeului!!! Cum fac controale politia locala si apele romane..... sau se intampla cumva sub protectia lor???!! Amenajari de plaja de doi lei, jalnice si mamaia un bazar oribil!!!!!!! Wtf!!!!
64
2
Angajam numai cipani
54
1
E foarte bine sa stati pe prosoape cur-ncur cu vecina de prosop venita coapta din moldova ca sa se sparga la mare.
10
62

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108