REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Sezonul cinci controversat al serialului ''The Crown'' a primit recenzii mixte din partea criticilor

Sezonul cinci controversat al serialului ''The Crown'' a primit recenzii mixte din partea criticilor

A.F. 9 noiembrie 2022 | 00:00 281

De la comparaţii de genul "telenovelă de duzină" la "o piesă robustă de televiziune de prestigiu", cel de-al cincilea sezon, controversat, al serialului "The Crown" a primit recenzii mixte din partea criticilor, relatează Reuters.

Serialul platformei de streaming Netflix, care prezintă povestea reginei Elisabeta a II-a şi evenimentele politice şi personale care i-au modelat domnia, a stârnit controverse din cauza dialogurilor şi întâmplărilor sale fictive. Noile episoade prezintă o perioadă dificilă pentru familia regală a Marii Britanii pe care mulţi critici o consideră nepotrivită după decesul recent al suveranei britanice, citează Agerpres.

Noul sezon, din distribuţia căruia face parte Imelda Staunton, în rolul reginei Elisabeta, prezintă familia regală britanică în anii 1990, confruntată cu probleme în căsnicia dintre prinţesa Diana şi prinţul Charles şi un incendiu la Castelul Windsor, locuinţa reginei în apropiere de Londra.

Cel de-al cincilea sezon are premiera miercuri, la două luni după decesul reginei Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani, şi urcarea pe tron a fiului ei cel mare, Charles.

"Sezonul cinci din 'The Crown' este primul difuzat după moartea personajului principal şi spectacolul în sine se simte ca şi cum timpul său a venit şi s-a dus. Aceste episoade noi sunt scurte şi adesea plictisitoare", a scris ziarul britanic The Guardian.

Printre principalele poveşti prezentate în acest sezon se numără divorţul amar dintre Charles şi regretata prinţesă Diana.

"Aceasta a fost cândva o dramă excelentă, cu momente din istoria secolului al XX-lea prezentate sub forma unui serial prestigios. Însă pe măsură ce poveştile ajung din urmă prezentul, spectacolul se îndreaptă către o telenovelă de duzină", a scris Daily Telegraph.

Numeroase persoane, inclusiv actriţa Judi Dench, au cerut Netflix să adauge o frază clarificatoare la începutul fiecărui episod. Netflix descrie "The Crown" drept "o dramatizare fictivă" inspirată din evenimente reale.

Un purtător de cuvânt al companiei Netflix a declarat pentru Variety: "Serialul 'The Crown' a fost întotdeauna prezentat drept o dramă bazată pe evenimente reale. Sezonul 5 este o dramatizare fictivă, care îşi imaginează ceea ce s-ar fi putut întâmpla în spatele uşilor închise în timpul unui deceniu important pentru Familia Regală - un deceniu care a fost deja examinat şi bine documentat de jurnalişti, biografi şi istorici".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212