REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
13.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Sfârșit de săptămână DE FOC pentru pompieri! Incendii pe bandă rulantă!

Sfârșit de săptămână DE FOC pentru pompieri! Incendii pe bandă rulantă!

Replica API 1 iulie 2019 | 00:25 403

Pompierii constănțeni au avut parte de un sfârșit de săptămână de foc, fiind solicitați să intervină la numeroase incendii izbucnite la vegetația uscată. Astfel de incendii sunt frecvente în perioadele cu temperaturi ridicate, spun militarii, fiind provocate de temperaturile ridicate.

Sfârșitul de săptămână a fost unul solicitant pentru pompierii constănțeni, fiind nevoiți să intervină în mai multe localități din județul Constanța pentru incendii izbucnite la vegetație uscată. Astfel, sâmbătă seara, 29 iunie a.c., pompierii au intervenit în localitatea Cochirleni, unde focul mistuia vegetația uscată și deșeurile menajere. După câteva ore, o altă solicitare venea din localitatea Vadu, unde un autoturism Matiz a fost cuprins de flăcări. La fața locului au ajuns șase pompieri de la Stația Midia. Cauza probabilă a incendiului a fost, cel mai probabil, spun specialiștrii, un scurtcircuit.

Nu a trecut mult și un alt incendiu a fost anunțat în cartierul Palazu Mare, la anexa unei locuințe. La fața locului au intervenit două autospeciale, cu 14 pompieri, dar și un echipaj SMURD. Flăcările au mistuit o casă de aproximativ 100 mp, parter și mansardă, dar din fericire nu au fost victime.

Șirul incendiilor la vegetația uscată a continuat și în cursul zilei de duminică, 30 iunie a.c.. Pompierii au intervenit la intrarea în Topraisar, dinspre Constanța, iar ulterior pe B-dul Aurel Vlaicu, în zona fostului Obor, dar și în cimitirul din Valea Seacă. În această din urmă zonă au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Palas, cu o autospecială și cinci subofițeri. Au ars aproximativ 10 mp de vegetație uscată.

De menționat că solicitări pentru a interveni la incendii izbucnite la vegetație uscată au avut și pompierii din județul Tulcea. Astfel, un echipaj din cadrul Stației de pompieri Babadag a intervenit în zona localității Baia, pentru limitarea efectelor unui incendiu care a cuprins o suprafață de aproximativ 12 hectare de miriște și 5 hectare de cultură de orzoaică. Echipajul compus din 5 subofițeri a intervenit alături de pompierii voluntari din cadrul SVSU Baia.

Vezi şi: https://www.replicaonline.ro/incendii-pe-banda-in-judetul-constanta-video-395532/

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari pompierilor, "multumim" guvernului
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212