REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Sfatul medicului: Iată care este cel mai mare pericol din perioada Sărbătorilor

Sfatul medicului: Iată care este cel mai mare pericol din perioada Sărbătorilor

Replica API 24 decembrie 2019 | 00:00 294

Cel mai mare pericol din perioada dintre Crăciun și Revelion este masa grea cu care s-au obișnuit românii. Astfel, medicii specialiști recomandă să nu exagerăm cu mâncarea de Sărbători pentru că putem ajunge la spital cu diferite afecțiuni din cauza grăsimilor sau mâncării foarte grele.

Consumate în exces, cârnații, caltaboșul, sarmalele și alcoolul pot dăuna și astfel suntem predispuși la îmbolnăvire. Dovadă sunt sutele de apeluri făcute la serviciul de Urgență în fiecare an, în această perioadă. Preparatele de Crăciun sunt bogate în calorii și ar trebui consumate cu moderație.

De Crăciun, mesele sunt pline cu sarmale, cârnați, caltaboș și cozonaci iar constănțenii sunt tentați să mânânce în exces. Moderațiea este ceea ce recomandă medicii. Aceștia atrag atenția că meniul de Crăciun este foarte bogat în calorii și în grăsimi animale, astfel încât excesul alimentar ne poate îmbolnăvi. "După un post prelungit, de 6 săptămâni, cu multe privațiuni alimenatre, avem tendința de a mânca din toate preparatele pe care le-am gătit. Dacă apar probleme digestive tulburări de tranzit, senzație de plenitudne, greață, vărsături, scaune diareice, puntem lua, medicamente care sunt premise fără prescripitia medicului, însă ar trebui să comunicăm cu medicul de familie, pentru a primi sfatul său", transmit reprezentanții spitalului. Experții spun că porțiile de mâncare ar trebuie să fie cât mai mici, iar alimentele grele să fie combinate cu salate sau legume. Nutriționiștii spun că unul dintre secretele păstrării stării de bine a organismului în această perioadă este hidratarea.

În ceea ce privește activitatea medicală în perioada de sărbători, trebuie să știți că Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Constanţa va funcționa normal. Doar ambulatoriul va fi închis pe 27 decembrie și 3 ianuarie. Directorul SCJU, dr. Cătălin Grasa, a declarat că unitatea spitalicească şi-a făcut stocuri suficiente de medicamente şi materiale sanitare pentru perioada ce urmează.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mortalitatea era mult mai redusa! Si in varza de sarmale, avem acuma chimicale! carnatii sunt plini de euri,branza are aracet, in smantana vinacet!
2
0
Si ce vreti ma sa flamanzesc 60-70 de ani ca sa traiesc 3-4 ani mai mult?Cum spuneau stramosii ,gras si frumos.Caci aia slabi sunt ori saraci ori bolnavi!
2
0
La ce se gandesc romanii cu fiecare ocazie, daca nu la burta ticsita de mancare ?
1
0
Da, trebuie sa fim foarte atenti la ce mancam, cum mancam si cat mancam. Este foarte important pentru sanatatea noastra. Fara excese!
1
1
pestele , crevetii vietnamezi si salamul cu soia , de pe vremea lui Ceasca ?!
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212