REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Sfaturi pentru a găti în zilele călduroase

Sfaturi pentru a găti în zilele călduroase

Replica API 18 august 2021 | 13:55 1429

În zilele în care termometrele tind către limita maximă, gătitul poate deveni din pasiune, o activitate de evitat. Iată cum poți savura în continuare mâncăruri delicioase fără a petrece foarte mult timp în bucătărie și fără a simți disconfortul caniculei.

✓ Organizează-ți programul și gătește dimineața foarte devreme. Răcoarea dimineții te va ajuta să prepari mâncarea preferată la aragaz fără a simți disconfortul termic. Pentru acest lucru vei avea nevoie să faci cumpărăturile în ziua precedentă, pentru a te asigura că ai tot ce îți trebuie.

✓ Gătește mai multe feluri de mâncare și congelează mâncarea în exces. Dacă tot vei petrece câteva ore în bucătărie, profită de o seară cu temperaturi mai scăzute sau de o dimineață răcoroasă și gătește pentru mai multe zile. Oprește în frigider porțiile necesare și mâncarea rămasă, pune-o în cutii din sticlă și congeleaz-o. O poți decongela și mânca într-o seară în care nu poți să gătești.

✓ După ce ai terminat de gătit, răcește mâncarea în apă rece și pune-o la frigider. Dacă o lași să se răcească de la sine, va dura foarte mult și se va altera.

✓ Folosește hota de fiecare dată când folosești aragazul și, dacă ai posibilitatea, închide ușa de la bucătărie pentru a nu se duce căldura în restul casei.

✓ Folosește cuptorul pentru a găti. Poți prepara carne și legume pentru mai multe zile, pe care le poți mânca apoi în salate sau în sandvișuri. După ce ai scos mâncarea, lasă ușa cuptorului închisă pentru a nu se încălzi mai mult bucătăria.

✓ Dacă ai posibilitatea, gătește afară. Fie prepară carne la grătar sau, dacă ai o plită electrică, îți poți crea propria bucătărie de vară. În afară de căldură, vei evita și mirosul de mâncare din casă.

✓ Folosește oale de mici dimensiuni pentru a găti și acoperă-le cu capac de fiecare dată când gătești. Astfel, va dura mai puțin timpul de fierbere și de gătire.

✓ Mănâncă cât mai multe preparate din legume crude. Poți face o supă rece din legume de vară, salate sau sandvișuri. Renunță și la desert în această perioadă. Profită de fructele de sezon, sunt foarte gustoase.

✓ Descoperă shake-urile din legume și fructe. Poți face orice combinații dorești și vor înlocui cu succes micul dejun. Poți adăuga iaurt, semințe crude, lapte de migdale (sau orice alt tip de lapte preferi) și gheață dacă vrei să te răcorești. Folosește o proporție mai mare de legume decât de fructe.

✓ Stabilește-ți din timp meniul pentru a te putea organiza. Îți va fi greu să gătești în mijlocul zilei sau imediat ce ajungi de la serviciu pentru că este foarte cald. Dacă te organizezi, îți poți face programul astfel încât să eviți gătitul când este foarte cald afară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272