REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Sfaturi pentru şoferi, pe timp de iarnă

Sfaturi pentru şoferi, pe timp de iarnă

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:00 697

Pentru că a venit iarna, șoferii trebuie să acorde o atenție sporită la volan și să fie pregătiți tot timpul în cazul în care sunt surprinși de o schimbare meteorologică. Astfel, mașina trebuie echipată corespunzător iar șoferul trebuie să știe regulile de bază pentru a conduce pe un drum cu zăpadă sau polei, cum sunt păstrarea distanței, atenția sporită la semnele de circulație sau evitarea frânei bruște.

Iarna, stilul de condus trebuie să fie mai prudent, pentru a preveni accidentele rutiere care sunt din ce în ce mai dese. Astfel, timpul călătoriei crește însă nu ar trebui să fie acesta un inconvenient pentru că în joc este viața omenească, dar și pagube materiale. Tot mai multe accidente și caramboluri se întâmplă din pricina condițiilor meteorologice, dar și din neatenția sau lipsa de experiență a șoferilor. Astfel, iată câteva sfaturi dacă vrei să pleci la drum pe timp de iarnă: trebuie să ai obligatoriu anvelope de iarnă pe mașină - conform legii, pentru că altfel riști să fii amendat de Poliție sau să îți transformi mașina în sanie și sigur nu ai vrea asta; o verificare generală a maşinii nu strică - este important ca frânele să funcţioneze foarte bine, iar în sistemul de răcire să existe un lichid potrivit pentru temperaturi scăzute, care să nu îngheţe; nu uita de racletă, lopată, nisip, mănuşi şi lanţuri; redu viteza atunci când drumurile sunt acoperite cu zăpadă sau polei; păstrează o distanţă cât mai semnificativă față de mașina din față; evită să frânezi brusc și folosește frâna de motor ca să încetinești.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia au anuntat de craciun si revelion 20 grade si voi ma sfatuiti cum sa conduc pe zapada ? ati consumat deja banii pt dezapezire ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272