REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Și-a făcut knock-out adversarul de pahar după ce l-a lovit cu sticla în cap

Și-a făcut knock-out adversarul de pahar după ce l-a lovit cu sticla în cap

Replica API 21 aprilie 2022 | 14:39 855

George Asanache a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală, în regim de detenție. Sentința a fost dată de Judecătorie din Măcin, pe 10 decembrie 2021. Inculpatul a depus apel la această sentință, iar magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au decis suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni primită de George Asanache. Sentința este definitivă. Bărbatul a fost acuzat că, după o ceartă într-un bar, a urmărit victima și a lovit-o pe aceasta cu o sticlă în cap.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul împreună cu alte persoane se aflau pe o terasă din localitatea Smârdan, și consumau băuturi alcoolice, iar victima, împreună cu o altă persoană, se afla la o masă alăturată. La un moment dat între inculpat şi persoana vătămată a avut loc un schimb de înjurături, urmate de lovirea inculpatului de către persoana vătămată, cu palmele peste față. După lovirea inculpatului, victima a părăsit terasa, moment în care, inculpatul contrariat de atitudinea acesteia, a luat de pe o masă o sticlă de bere, a urmărit persoana vătămată şi în momentul în care a ajuns-o, a lovit-o o singură dată în zona parietalo-occipitală dreaptă, în urma loviturii persoana vătămată căzând la sol. În urma loviturii dar și a căderii la sol, victima a avut nevoie de 70 (şaptezeci) de zile de îngrijiri medicale.

Magistrații Curții de Apel Constanța au reținut că inculpatul este la primul conflict cu legea penală, acest eveniment fiind unul izolat în viaţa sa, este integrat social, fiind apreciat atât la locul de muncă cât şi în colectivitate şi a avut o atitudine procesuală parţial sinceră. Asupra modalităţii de executare a pedepsei, luând în considerare circumstanţele cauzei, se poate concluziona că reeducarea inculpatului şi îndeplinirea scopului preventiv educativ al sancţiunilor penale se poate realiza şi fără a se dispune executarea în regim de detenţie a pedepsei. Astfel, instanța a decis admiterea apelului formulat de George Asanache și a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni aplicată inculpatului, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a sentinței.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272