REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Și-a incendiat propria casă pentru a se răzbuna pe fosta concubină

Și-a incendiat propria casă pentru a se răzbuna pe fosta concubină

Replica API 1 iunie 2022 | 16:00 1807

Ilie Trifu a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 26 mai și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că și-a incendiat locuința pentru a se răzbuna pe fosta concubină, care plecase din locuința comună, întrucât inculpatul obişnuia să consume în mod frecvent băuturi alcoolice, amenințând-o în mod frecvent cu acte de violență fizică și că va da foc la casă. Menționăm că bărbatul are probleme psihice, însă când a incendiat casa avea discernământ.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul a profitat de faptul că se afla singur în imobil, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, întrucât consumase toată ziua vin și țuică, şi şi-a adus aminte de certurile avute cu concubina, iar într-un moment de furie a mers într-un dormitor, a scos din dulap mai multe haine pe care le-a aruncat în holul locuinței și le-a dat foc. Inculpatul a declarat că a observat cum scăpase de sub control incendiul provocat, motiv pentru care a fugit în curtea locuinţei, s-a așezat la o masă și a continuat să consume băuturi alcoolice. La fața locului s-a constatat că au ars două camere din imobil, împreună cu piese de mobilier, articole textile și produse electrocasnice, nefiind avariate alte bunuri sau obiecte din afara locuinţei.

Bărbatul are probleme psihice

Imediat după stingerea incendiului, Ilie Trifu a avut un comportament agresiv față de organele de poliție și a fost transportat la Spitalul de Neuropsihiatrie Palazu Mare, unde a fost internat. În urma examinării medico-legale psihiatrice, efectuate asupra inculpatului, reprezentanții Serviciului Județean de Medicină Legală Constanța l-au diagnosticat pe Ilie Trifu cu tulburare de personalitate de tip mixt, consum nociv de alcool, iar la incendiului, discernământul său era păstrat.

Instanța a constatat că intenţia inculpatului de a săvârşi faptele rezultă din modalitatea de săvârșire a faptei de către inculpat, care a dat foc cu bricheta mai multor articole vestimentare aparținând persoanei vătămate, așezându-le în holul locuinței, fapt ce denotă intenția clară a acestuia de a comite infracțiunea de distrugere, cu atât mai mult cu cât anterior o și amenințase pe persoana vătămată că va da foc la casă, iar între aceștia exista la acel moment o situație conflictuală. Ilie Trifu a fost condamnat, prin sentința din 26 mai, la 2 ani de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
orlando ai dat foc la casa lu tataia.iarasi te pus RAYM SA DAI FOC LA CASE
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272