REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Și-a lăsat mașina electrică la încărcat și a fost amendată de Poliția Locală

Și-a lăsat mașina electrică la încărcat și a fost amendată de Poliția Locală

Alexandru CRENGANIS 26 mai 2023 | 00:00 4578

Problema parcărilor a devenit un subiect controversat și în orașul Tulcea. În timp ce unii șoferi sunt amendați pentru că au parcat neregulamentar sau pentru neplata parcării, alții sunt șancționați pentru că au lăsat mașina electrică la încărcat. I s-a întâmplat unei șoferițe din Tulcea care și-a lăsat mașina electrică la încărcat în stația special amenajată și a primit amendă. Cum vine asta?!

si-a lasat masina electrica la incarcat si a fost amendata de Politia Locala
Se pare că plata parcărilor a devenit un subiect ce creează controverse și în orașul Tulcea, unii alegând să nu plătească parcarea, fiind pasibili de amendă. Dar ce te faci atunci când ai mașină electrică și o lași la încărcat în stația special amenajată și te alegi cu amendă?! I s-a întâmplat unei femei din Tulcea care deține un autoturism electric Dacia Spring. Acesta a lăsat autoturismul la încărcat timp de două ore, la stația de pe strada Isaccei, în parcarea de la Casa Sindicatelor din Tulcea.“În cursul zilei de ieri 23.05.2023, am lăsat autoturismul marca Dacia Spring la încărcat timp de 2 ore, la stația de pe strada Isaccei, parcarea Casa Sindicatelor. La finalizarea timpului de încărcare când am venit sa scot mașina de la încărcat am avut neplăcuta surpriză să văd că am primit o amendă pentru oprirea/staționarea fără plata parcării. În condițiile în care repet mașina era pe locul de încărcare electrică încărcat după cum se observă și în poza făcută. Citind apoi regulamentul parcărilor publice am constat ca la art.6 alin. 2 este menționat ca "Locurile de parcare destinate autovehiculelor electrice care utilizează stațiile de reîncărcare sunt rezervate și semnalizare prin simboluri internaționale "și la  art.7 alin 3" deținătorii autovehiculelor electrice sunt obligați sa achite tariful de parcare aferent perioadei de staționare în parcările publice cu plata, concluzia fiind  că locurile de încărcare sunt considerate, locuri de parcare publice cu plată!!!! Astfel de fiecare dată vom merge să încărcăm mașinile pentru ca este nevoie ca să putem circula va trebui sa plătim parcare și cum nu avem stații de încărcare rapidă și încărcarea durează până la 12 ore o să ajungem să plătim mai mult pe parcare decât dacă am fi plătit încărcarea la stație."a declarat femeia sancționată.

S-a ales cu o amendă de 90 de lei

si-a lasat masina electrica la incarcat si a fost amendata de Politia Locala
Conform înștiințării emise de Poliția Locale din Tulcea, proprietara mașinii a fost înștiințată că “a încălcat regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcări publice cu  plată și de reședință pe raza Municipiului Tulcea prevăzut în HCL 122/31.05.2022. Astfel a fost amendată cu o amendă de 90 de lei pentru oprirea/ staționarea autovehiculului/ vehiculului în spațiul de parcare fără tichet de parcare.

Poliția Locală a acționat conform legii

Poliția locală a acționat conform legii, dar se pare că este o situație destul de ciudată. Conform regulamentului parcărilor și automobilele electrice trebuie să plătească parcarea. Potrivit articolului 7 alin 3 din regulament„deținătorii autovehiculelor electrice sunt obligați sa achite tariful de parcare aferent perioadei de sta'ionare în parcările publice cu plata". Astfel aici întâlnim o situație destul de ciudată. Conform regulamentului și stațiile  de încărcare sunt considerate locuri de parcare publice cu plată.

si-a lasat masina electrica la incarcat si a fost amendata de Politia Locala
Practic deținătorii mașinilor electrice vor fi nevoiți să plătească și parcarea nu doar alimentarea mașinilor cu energie electrică. Astfel conform tarifelor, șoferii vor trebui să plătească 1,5 lei pentru fiecare oră în care mașina se află la încărcat. Acestă este o situație destul de delicată, deoarece după cum știm, mașinile electrice pot sta chiar și 12 ore la încărcat dacă stația nu este una rapidă, iar posesori de automobile electrice din Tulcea vor trebui să scoată 18 lei în plus pentru fiecare încărcare a mașinii.

si-a lasat masina electrica la incarcat si a fost amendata de Politia Locala

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati mentionat ca parcarea este 1.5 lei/h dar este gresit ,este 3 lei/h.
0
0
Doamna plătește jumăt**e din minim adică 45 lei Câtă diferența, pentru aceiași fapta in Constanța amenda este de 250 lei.Gresim plătim însă amenzile care se dau in Constanța sunt mai mari decât în Germania. Cum poți să ai respect față de niste despoți lacomi care uită ca au fost aleși de cei pe care ii jecmănesc fara rușine.Birurile trebuie sa le plătești atunci pt a plăti aceste amenzi mârșave trebuie sa umbli la banii pt mâncare,sanate.
3
0
Primarul trebuie luat la intrebari. Politia nu face decat ce i se porunceste, fie sa salveze oameni ,fie sa dea de pamant cu ei. Politia nu are empatie umana,ea doar executa.E institutie de forta,nu de arte ,cultura si bune maniere. Pe langa asta,e bine si sa fiti mai atenti si sa nu va lasati inselati de aparente.
4
2
Mare este gradina ta domane . Pai nu ma mai mira nimic . Chiar ca au ajuns toti p****i la putere . Vad ca p****i aflati la putere au sustinatori .
7
1
Ma bucur ca s a ajuns aici. Masinile electrice nu trebuie folosite nici daca te plateste cineva sa le folosesti moca. Drumul spre iad e presarat cu intentii bune. Intentia buna este protejarea mediului. Iadul este controlul populatiei. Trebuie sa ai capacitatea intelectuala de a proiecta in viitor o actiune din prezent. Si sa intelegi unde se ajunge si care sunt toate consecintele. Si sa renuntam la tot ce este comod. Stiu ca e greu dar cine poate sa o faca va avea satisfactii mari.
16
3
Proștilor a ți vrut mașini electrice in loc de ICE luați o n ciok aku
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218