REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Și-a lovit vecina cu o scândură, pentru că îi deranja muncitorii

Și-a lovit vecina cu o scândură, pentru că îi deranja muncitorii

Replica API 10 aprilie 2022 | 19:17 1743

Iuliana S. a fost condamnată la pedeapsa de 160 de zile amendă penală, în cuantum de 4800 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Sentința a fost dată pe 31 martie, de Judecătoria Constanța și nu este definitivă. Femeia este acuzată că și-a lovit vecina cu o scândură pentru că aceasta îi filma muncitorii care îi renovau casa. Mai mult decât atât, femeia le dădea și sfaturi acestora cum să repare acoperișul.

Cum s-a petrecut incidentul

Potrivit anchetei, Iuliana S. se afla acasă cu muncitorii, moment în care vecina sa, ce are imobilul lipit de al său, era pe stradă, cu un aparat de filmat şi filma sau făcea fotografii, strigând la muncitorii ce se aflau pe acoperiş şi dându-le indicaţii cum să efectueze lucrări pe acoperişul său, adresând totodată injurii la adresa familiei inculpatei. Femeia a declarat că atunci când a auzit aceste vorbe, a ieşit din casă şi i-a spus vecinei sale să lase muncitorii în pace, să lucreze liniştiţi, iar persoana vătămată a început să o jignească şi i-a spus că nu pleacă, întrucât este pe domeniu public. Inculpata a relatat faptul că din acest motiv, a luat din curte o scândură de dimensiune mică şi a ieşit pe stradă, în dreptul vecinei sale, cu scopul de a o îndepărta şi nu de a o lovi, în tot acest timp aceasta continuând să filmeze. Iualiana S. a precizat faptul că s-a îndreptat cu scândura către ea, iar în momentul când a ridicat scândura, persoana vătămată a pus mâna stângă în dreptul scândurii şi din acest motiv a rezultat lovirea. Inculpata a susţinut faptul că nu a avut intenţia directă de a o lovi pe victimă, scopul său fiind acela de a o face să nu mai filmeze muncitorii şi proprietatea sa. A menţionat faptul că recunoşte fapta, dar că aceasta a fost săvârşită cu intenţie indirectă.

Instanța a reținut că infracțiunea a fost săvârşită sub forma intenţiei directe, deoarece, din modul concret de realizare a faptei reţinute rezultă că inculpatul a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptelor sale şi deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui. Instanța a mai reținut că inculpata a avut o atitudine sinceră pe parcursul cercetărilor, recunoscând şi regretând fapta săvârşită în faţa instanţei de judecată.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272