REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Şi-a omorât prietenul de pahar după ce a consumat 1,5 litri de spirt

Şi-a omorât prietenul de pahar după ce a consumat 1,5 litri de spirt

Replica API 21 mai 2020 | 00:00 1319

Un bărbat, fiind vorba de Cornel Şumilă, a consumat împreună cu doi prieteni spirt diluat cu apă, iar apoi, pe fondul unui conflict iscat din cauza unor neînţelegeri, l-a lovit pe unui dintre ei cu o bară metalică până l-a omorât.

Date din anchetă

Conform rechizitoriului, inculpatul și victima erau cunoscuți ca oameni ai străzii, care improvizaseră câte un adăpost la marginea orașului, în spatele gardului unei unități militare.

În dimineața conflictului, inculpatul Cornel Şumilă s-a deplasat la adăpostul victimei pentru ca împreună cu el să consume alcool. În fapt, alcoolul ingerat era o combinație de spirt medicinal și apă. După o scurtă discuție între cei doi, inculpatul s-a deplasat în zona unde erau tomberoanele de gunoi pentru a căuta ceva de mâncare. Revenit la adăpostul victimei , inculpatul a împărțit cu acesta resturile alimentare găsite și au băut din sticla cu spirt și apă. După câteva ore, inculpatul a plecat din nou de la adăpostul victimei , de această dată cu scopul de a identifica produse feroase pe care să le predea la un centru de achiziții metale contra unei sume de bani. În acest interval de timp, la adăpostul victimei a venit o altă persoană care a stat acolo până când inculpatul a revenit din căutările de produse metalice.

Inculpatul s-a lăudat că a bătut victima de i-a rupt mâinile şi picioarele

Cu toții au consumat din sticla cu spirt și apă ( un PET cu capacitatea de 1,5 litri ) până în jurul orelor 15:00 când între ei au început discuții contradictorii legate de neparticiparea victimei la căutarea de resturi alimentare și de produse metalice.

Acuzații la adresa victimei

La un moment dat, numitul B.C. a acuzat victima că ar fi încercat să îi sustragă banii pe care îi avea asupra sa și a avut ca argument faptul că victima ar fi fost observat cu mâna în buzunarul hainei lui. De aceea, a luat o țeavă de metal din apropiere și l-a lovit pe acesta. În ajutorul lui a venit și inculpatul care a luat din mâna lui B.C. țeava metalică și care, la rândul său, a aplicat multiple lovituri asupra corpului victimei în zona mâinilor, picioarelor și toracelui. Conflictul a durat circa 10 -15 minute, perioadă în care inculpatul a aplicat lovituri cu țeava metalică, în mod repetat. După ce conflictul a încetat, inculpatul, a plecat de la adăpostul victimei dar a luat cu el și țeava de metal pe care a aruncat-o într-o mică zonă verde din fața locuinţei victimei. După o perioadă de timp, inculpatul s-a întâlnit cu un bărbat căruia i s-a „ lăudat ” că l-a bătut pe Laban „ ... de i-am rupt mâinile și picioarele ”. Tot ei au fost cei care s-au deplasat apoi la adăpostul victimei pentru a vedea starea în care se află, ocazie cu care au constatat că victima murise.

Raportul medico-legal

Din cuprinsul raportului medico-legal rezultă că victima a suferit un șoc hemoragic determinat de ruptură de ficat, multiple coaste fracturate pe partea stângă, fractură a humerusului stâng și fractură de col femural stâng, leziuni care au condus la moartea violentă a victimei.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la 9 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată prin apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mona sau ana
0
0
Daca omora un prost ca tine, era cu adevarat bine. Boule, ce cauti prin lumea civilizata?
2
0
Acum de fapt sta bine mersi pe banii nostri la parnaie. Pentru el e un progres in viata. Un succes. Are asigurat traiul pe 9 ani. Minim. Cand iese de acolo mai omoara pe cineva si intra la loc.
0
0
a boschetarilor...Mona,Mona sticluta mea ptr tine dau o muue uite asa ...mona mea!.
1
0
bun e spirtul ghiurghiuliu.Daca omora vreun peseedist,facea si el o fapta buna,dar asa,boschetari avemmdestui,maimales la bugetari!
1
4
Doar 9 ani? De ce nu 29?!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212