REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Și-a rupt în bătaie fiul vitreg, că a furat din piață

Și-a rupt în bătaie fiul vitreg, că a furat din piață

Replica API 13 iunie 2022 | 18:50 1690

Adrian Focșa a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Sentința a fost dată de Judecătoria Tulcea, pe 10 mai 2022, și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că și-a bătut fiul vitreg cu o nuia, pentru că acesta era neascultător și furase bunuri de pe o tarabă.

Potrivit rechizitoriului, inculpatul trăiește în concubinaj cu mama copilului agresat, În ziua agresiunii, copilul fusese la piață împreună cu sora sa și sustrăsese câteva bunuri de pe o tarabă. Aflând despre acest lucru, Adrian Focșa a luat o nuia din salcie de grosimea unui deget l-a chemat pe minor în baia locuinţei, i-a reproşat faptul că a furat bunuri de pe tarabă după care i-a aplicat acestuia mai multe lovituri pe spate şi în zona feselor, iar ulterior peste mâini în situaţia în care minorul şi-a pus mâinile deasupra capului pentru a se apăra. Mama copilului a intervenit şi l-a împins pe concubinul său, oprindu-l astfel din fapta de agresiune.

A fost sesizată și DGASPC

A doua zi, minorul s-a deplasat împreună cu sora sa majoră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea pentru obţinerea unei adeverinţe necesară la şcoală, iar pe fondul leziunilor traumatice constatate la minor reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea. În urma intervenției DGASPC, a fost instituit plasamentul în regim de urgenţă la Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Tulcea pentru minor.

Analizând latura obiectivă a infracțiunii de violenţă în familie, raportată la infracţiunea de lovire sau alte violenţe, instanța a reținut că elementul material al acesteia îl reprezintă lovirea sau exercitarea oricărei alte violențe cauzatoare de suferințe fizice asupra corpului unei persoane. În concret, acesta este reprezentat de acțiunea inculpatului de lovire a persoanei vătămate. Intenţia directă a inculpatului rezultă din modul în care acesta a acţionat, prin exercitarea directă a agresiunii fizice asupra persoanei vătămate. Având în vedere că inculpatul şi persoana vătămată se aflau la o distanţă extrem de mică, precum şi obiectul folosit la săvârşirea faptei (o nuia de salcie de grosimea unui deget), prin acţiunea sa, inculpatul a urmărit producerea de leziuni traumatice. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Adrian Focșa la 9 luni de închisoare, cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bataia e rupta din rai; mucosul asta trebuia trimis la scoala de corectie pt furt
0
0
Asa se educa copii astazi
0
0
ar trebui sa primeasca un premiu. pe vremea mea se folosea furtunu de la butelie si te batea toata familia.
0
0
Pai si ce voiati, sa-l mangaie ? Azi fura, maine da in cap. Rupte mainile .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212