REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
8.4° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

Și-a SNOPIT în BĂTAIE CONCUBINA, încălcând ordinul de PROTECȚIE!

Și-a SNOPIT în BĂTAIE CONCUBINA, încălcând ordinul de PROTECȚIE!

Replica API 25 iunie 2021 | 14:15 1024

Un constănțean, consumator de băuturi alcoolice, și cu mult tupeu a ajuns în fața instanței pentru a scăpa de 4 luni de închisoare ce i-au fost acordate din cauza faptului că a încălcat un ordin de protecție. Acesta a încălcat ordinul și și-a snopit în bătaie fosta soție sub privirile fiicei. Ce a decis Curtea de Apel puteți citi în rândurile de mai jos.

Gheorghe B. a ajuns în fața instanței fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului provizoriu de protecție, împotriva sentinței penale nr.75/25.01.2021, pronunțată de Judecătoria Constanța pe care bărbatul a atacat-o prin apel.

Iată sentința dată de Judecătorie

Prin sentința penală nr. 75/25.01.2021 pronunțată de Judecătoria Constanța s-au hotărât următoarele: „În baza art. 396 alin. 10 și a art. 32 alin. 2 din Legea nr. 217/2003, cu aplicarea art. 5 cod penal, condamnă pe inculpatul Gheorghe B. la 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție. În temeiul art. 67 alin. 1 c.pen. raportat la art. 66 alin.1 lit. n), o) c.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a se apropia de persoanele vătămate, M.C. și G.G.B., precum și a dreptului de a se apropia de locuința acestora, pe o perioadă de 3 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsă astfel stabilită se va executa în regim de detenție, conform art. 60 cod penal”, este notat în minută.

De la ce a pornit totul?

Femeia a declarat în fața instanței că în cursul urmăririi penale, în noaptea de 06 spre 07.08.2020, în jurul orelor 00.30, bărbatul a venit la locuința comună sub influența băuturilor alcoolice și a început să o lovească cu pumnii și picioarele în zona spatelui a corpului, adresând în același timp cuvinte de amenințare cu moartea. Aceasta a sesizat organele de poliție cu privire la cele întâmplate, astfel că împotriva acestuia a fost emis ordin de protecție provizoriu și întrucât inculpatul nu avea unde să locuiască a solicitat cazare într-unul din centrele rezidențiale, fiind preluat și internat de angajați ai D.G.A.S.P.C. Constanța, în cadrul S.P.A.S..

Nu a rezistat și a încălcat ordinul de protecție

Mai apoi, în după-amiaza de 07.08.2020, femeia l-a văzut pe bărbat în timp ce escalada gardul împrejmuitor și un balcon, reușind să pătrundă în camera de la etaj. Persoana vătămată a coborât în fugă de la etaj, s-a deplasat în camera de la parter și a trezit-o pe fiica acestora, și au ieșit în stradă de unde au reușit să apeleze la Poliție.

Femeile trăiau în stres de ani de zile

Numita G.G.B. a formulat, la rândul său, plângere penală împotriva tatălui său. Fiind audiată, aceasta a declarat că de mai mulți ani, între părinții săi există o relație tensionată în sensul că, pe fondul consumului de alcool, acesta o agresează fizic și verbal. Persoana vătămată precizează că în cursul anului 2016, mama sa a obținut, în urma unei sentințe judecătorești, evacuarea tatălui din imobilul comun, ca urmare a faptului că acesta amenința că va da foc locuinței, a provocat distrugeri în interior și îi adresa repetat injurii. Ulterior, la sfârșitul anului 2017, tatăl a fost reprimit în locuință, mai ales că acesta nu mai consuma alcool și și-a luat angajamentul că nu va mai provoca disensiuni. Din vara anului 2019, inculpatul a început, din nou, să consume alcool și pe fondul acesta a început să o agreseze fizic pe mama sa și să o amenințe cu moartea.

Povestea văzută prin ochii bărbatului

Bărbatul a văzut altfel întreaga poveste. Acesta a spus instanței că a mers acasă și, din ușă, i-a cerut concubinei să-i dea anumite haine. Aceasta a refuzat spunându-i că este beat, astfel că a escaladat poarta și s-a suit în balconul de la etaj, reușind să pătrundă înăuntru. După ce a intrat în camera de la etaj, s-a așezat pe pardoseală și a adormit. Nu știe cât a stat în locul respectiv, dar a fost trezit de doi polițiști care l-au întrebat ce caută acolo și a fost scos din imobil. Nu mai reține dacă a semnat documente încheiate de organele de poliție, dar își amintește când a fost condus la centru unde i s-a spus că va sta 5 zile. Dimineața, când a părăsit centrul, i s-a comunicat faptul că trebuie să revină în acel loc.

Ce a cerut bărbatul Curții de Apel

Gheorghe B. a atacat prin apel sentința penală nr. 75/25.01.2021 pronunțată de Judecătoria Constanța, prin care a solicitat reducerea pedepsei aplicate și suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, având în vedere gradul redus de pericol social al faptei și persoana inculpatului. Prima instanță a stabilit în mod corect starea de fapt, încadrarea juridică și vinovăția inculpatului, fiind îndeplinite condițiile pentru pronunțarea unei soluții de condamnare. De altfel, inculpatul a recunoscut comiterea faptei. Cu privire la persoana inculpatului, instanța a constatat că are ocupație, are antecedente penale, a recunoscut săvârșirea infracțiunii, însă consumă băuturi alcoolice, context în care devine violent.

Curtea i-a respins apelul

„În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Gheorghe B. împotriva sentinței penale nr. 75/25.01.2021 pronunţată de Judecătoria Constanța în dosarul penal nr. 21889/212/2020. În baza art. 241 alin. 1 lit. c Cod procedură penală constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Gheorghe B.. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, a persoanei vătămate şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, 11.06.2021”, este notat în minuta judecătorească.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407