REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Și-a TRANSFORMAT casa în CULTURĂ de CANNABIS

Și-a TRANSFORMAT casa în CULTURĂ de CANNABIS

Replica API 18 februarie 2021 | 00:26 3583

Andrei Miron este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de droguri de mare risc după ce, în cursul anului 2020, a cultivat 117 plante de cannabis în propriul apartament. Acesta urma să pună în vânzare aceste droguri împreună cu 643 de grame de fragmente vegetale mărunțite care conține THC, unul dintre compușii din planta de cannabis.

Cum a fost prins Andrei Miron

La data de 12.02.2020, organele de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană de sex bărbătesc, care locuiește într-un imobil în municipiul Constanta, a înființat o cultură de cannabis, după ce Andrei Miron comandase echipamente destinate unei sere de tip indoor (interioară) amenajată în hala de dimensiuni mari, situată în partea din spate a curții imobilului și în care, anterior, a funcționat un service auto. Ulterior, în urma percheziției imobiliare, acasă la Andrei Miron a fost găsit un adevărat sistem pentru cultivarea și dezvoltarea plantelor de cannabis. Astfel, ușa conferea acces într-un spațiu de aproximativ 35 m.p., în care au fost observate mai multe sisteme de iluminat, ventilație. La sol, au fost găsite multiple ghivece în care se aflau plante în stare vegetativă, cu aspect și miros specific plantelor de cannabis. Tot la sol au fost observate și resturi de materie vegetală, aproape uscată, ce emanau miros de cannabis și care aveau culoarea specifică acesteia. Cu această ocazie s-a constatat că încăperea descrisă mai sus era o hală industrială confecționată în partea din spate a curții imobilului percheziționat, cu dimensiunea de aproximativ 170-200 m.p., prevăzută la partea frontală cu o ușă de mari dimensiuni, tip rulou, din profile metalice. Au mai fost găsite 117 plante de cannabis, 10,45 kg fragmente vegetale mărunțite - frunze, tulpini și rădăcini-ambalate în 2 cutii din carton. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme, 4 telefoane mobile, un laptop, un pistol de tip airsoft, un topor, un baston telescopic, un spray iritant – lacrimogen, 2.800 de lei și 200 de euro.

Ce a spus instanța

Instanța a avut în vedere cantitatea de droguri identificată la locuința inculpatului: de 117 plante de Cannabis cu masa netă de 650 grame, după uscare, de cantitatea de 10.450 grame fragmente vegetale mărunțite pe care s-a pus în evidență Tetrahidrocannabinol (THC) dar și de faptul că acest tip de infracțiuni a dobândit aspectul de fenomen social, ca întindere, în ultima perioadă de timp și pun în pericol una dintre cele mai importante valori ale societății și anume sănătatea publică. Instanța a decis condamnarea lui Miron Andrei la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa radeti , dar s-a dovedit stiintific ca .....consumul de canabis ajuta la vindecarea si protejarea de Cov19 . Desi nu consum sunt unul din cei care cred ca aceste ierburi nu sunt droguri !
1
0
Sa va iau caracterele nepermise in baton , si voua si astora care credeti voi ca o tigare de maria pune sanatatea publica in pericol
2
1
Sa faca la fel ca la chinezi lai prins cu droguri condomnat pe terenul de fotbal.......7.62
2
1
Pacat de munca lui! Cat a trudit el la plantatie n au muncit angajatii la stat intr o viata!
8
1
Suntem in 2021 si judecatorii considera ca plantatie lu asta a pus in pericol sanatatea publica..... suntem bine poate legalizam si noi prin 2050
10
2
Avea casa mai oxigenata, care e problema?
5
2
ptr criminali proxeneti violatori pedofili traficanti de droguri, hoti talhari, procurori si judecatori corupti, membrii ong-urilor externe si pentru tembelii care sustin aceste flageluri consumand ceea ce ofera infractorii - droguri cum e cazul rezidentei, servicii sexuale de la femei fortate sa se prostitueze, produse furate etc. La o astfel de societate degenerata singura solutie e dictatura militara cu executii sumare. FARA MILA!
4
5
Trag porci in sulitie la nr. de tel. a lui gigi purcelusul
3
1
bravo lui , sa faca ce vrea in casa lui
5
2
Impuscat in cap!! Si asa usor usor scapam de nenorocitii astia !!!
6
12
Mu13 garda, legalizati canabisul.
15
4
ha ha .punea de o ciorba bai nene. da ,cu asta nu sunt deacord .cu fata aia de ieri ,dr rezident, care fumase si ea o tigara ,nu am nimic,bv ei.Dar asta care facuse sera sa se imbogateasca ,la bulau ,ha ha
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468