REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şi Chiţac e nemulţumit de PNL. ALDE i-a dat două săptămâni să se decidă!

Şi Chiţac e nemulţumit de PNL. ALDE i-a dat două săptămâni să se decidă!

Replica API 11 septembrie 2017 | 00:19 457

Nu i-a trecut de la alegeri încoace…

Nu i-a trecut de la alegeri încoace…

Toamna se numără bobocii, proiectele parlamentarilor şi rezultatele primarilor. PNL a început toamna cu două demisii din partid, ale unor oameni “de când lumea” liberali. Situaţia nu a şocat prea mult, fiindcă nici PNL nu mai este ce era odată. Aşa că, nu ar fi de mirare ca după plecarea lui Puiu Haşotti şi Ramona Mănescu, să plece şi parlamentari din noua legislatură. De mai mult timp se vehiculează că senatorul Vergil Chiţac, acest “nedorit” al echipei George Dragomir (fost preşedinte al PNL Constanţa) – Robert Boroianu (actual deputat) ar urma să plece la ALDE. De fapt, cea mai nouă informaţie în acest context este că Vergil Chiţac ar fi primit “somaţie” să se decidă în următoarele două săptămâni: trece sau nu la ALDE. Senatorul nu a negat, dar nici nu a confirmat că ar avea aceste două săptămâni la dispoziţie pentru a face pasul, însă a admis că a primit mai multe oferte – câteva dintre ele însemnând, da, discuţii cu reprezentanţii ALDE. Conform surselor noastre, chiar Călin Popescu Tăriceanu ar fi purtat una din discuţii cu Vergil Chiţac. Un alt detaliu ar fi că lui Chiţac i s-ar oferi chiar şi postul de preşedinte al Organizaţiei Municipale a ALDE Constanţa, în ideea că acesta ar putea candida din nou, în 2020, la Primăria Constanţa. De cealaltă parte, există şi reprezentanţi ai ALDE Constanţa care, la auzul numelui senatorului (încă) PNL strâmbă din nas şi spun că nu l-ar vrea în echipă. Pentru ALDE însă, care a pierdut singurul deputat de Constanţa (Mircea Banias), venirea senatorului Vergil Chiţac ar fi un mare plus.

Vergil Chiţac a confirmat, pentru „Replica” de Constanţa, că este în continuare nemulţumit şi că în continuare consideră alegerile pentru desemnarea organizaţiei municipale drept „un furt” (detalii AICI). „Au furat alegerile (cei care au organizat şi au câştigat alegerile pentru şefia PNL Constanţa – organizaţia municipală – n.r.). Eu nici măcar nu am dorit funcţia, eu am vrut să fiu un garant al legitimităţii organizării alegerilor. De 5 luni aştept un verdict de la Comisia de Arbitraj de la Bucureşti. Dar, deşi probele depuse de mine sunt evidente, senzaţia mea este că vor să pună batista pe ţambal. Mai am puţină răbdare, preşedintele Ludovic Orban mi-a promis că va face în aşa fel încât contestaţia mea să fie rezolvată cu celeritate. Au trecut 2 luni şi nu mi se pare că ar fi o chestiune abordată cu celeritate...”, a declarat Chiţac. În aceste condiţii, Chiţac ia în calcul să plece din PNL şi să devină independent. „Dacă eram independent la alegerile locale din 2016, aveam mai mari şanse să câştig primăria. Dacă partidele nu se reformează, în 2020 ar putea avea mari şanse independenţii. Acum, depinde şi câte tururi de scrutin vor fi la locale”, a explicat Chiţac.

Revenind la negocierile cu ALDE, Chiţac a dat asigurări că nu va trece la acest partid. Asta... cu toate că în politică nu trebuie să spui niciodată... niciodată – adăugăm noi, ca o paranteză. „Ţine de o minimă moralitate... Nu vreau să fiu asociat cu traseismul politic”, susţine Chiţac.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chitac nu pleaca la ALDE. Punct. Este unul din putinii oameni politici de onoare pe care-i mai are Romania. Va ramane probabil independent , departe de actualele partide politice , extrem de corupte...
1
1
cacat alde! direct in psd-asta e viitorul luminos ! Traiasca si infloresca scumpa noastra patrie Republica Teleormaneana Romana in frunte cu scumpul ei conducator boierul Liviu Dragnea! Muie romani
1
3
Amirale, tine cursul. Tu esti tu, ai incredere in asta. Uita de alde ALDE.
1
4
la popota manca ca porcu ,,acum nu se mai satura..
2
4
cand nu prinzi ciolanu te multumesti si cu ceva oscioare.
2
4
Mai bine ii dadea 2 palme. A dat haina de militar pe zdreanta de politica. Acum iesea si el la pensie cu toata sleahta de amirali de carton cu pensie babana. Se vede ca invarte ceva necurat, iar porcul de taricacacenu, repetentul penal este mai in fata. La parnaie cu asa reprezentatnti corupti.
5
2
Va asteptam la ALDE dl Senator
1
4
Chitac s-a hotarat de multa vreme . Chiar cu mult inainte ca viermii si limbricii din PNL sa-i faca in ciuda , si chiar inainte ca ratatii din ALDE sa-l ademeneasca patriotic , cu ciolanul fluturat ... El a ales cu Tariceanu si astfel , si-a ratat viitorul politic ! Bine , nici in PNL , nu ar fi facut multi purici , date find aplecarile sale catre compromis ...
2
2
Cred ca Gogu are dreptate,la alde tariceanu esti ca si la pensie ,dle Chitac.Intrarea lui Chitac in politica,mult zgomot pt nimic!
3
1
Daca pleaca la alde poate sa se lase de politica,la pensie domnule Chitac!!!
4
0
Urmaresc cu interes evolutiile domnului Chitac! Acelasi pe care il stiu de o viata! Oportunist se aliaza cu cine il ajuta si apoi il loveste! A fost prieten din copilarie cu Dragomir! A fost bara bara cu PDL-istul Comanescu! A fost saltat in armata de Marin Gheorghe amiralul lui Basescu! Baiat priceput! Oare va pacali si ALDE? Calca pe cadavre ca sa se ridice! Daca este prost Tericeanu sa il aduca in partid!
3
1
NU TE MAI CREDITEAZA NIMENI! LUMEA A VAZUT CE A AVUT DE VAZUT!
4
1
Specimenul asta, intr-o zi a iesit la pensie si a doua zi era membru PNL ... Inseamna ca era vindut deja... A dracului politica asta la militari ...
5
2
nu va mai referiti la Boroianu. Decontati in contul celui care trage de ate, Dragomir.
6
2
Ba boule esti un fantastic cretin. Ce draku nu pleci la pensie. Hotule.
5
3
ii nemultumit chitac hai sa ne dam drku.tre sa ramina pensionarsa nu mai devina asa zis politician sa nu mai ia si bani publici poate asa multumirea il inunda.acest reprezentant al nimanui.
7
5
Oare cate conferinte de presa a facut domn senator sa spuna ce masuri ar propune la actualul haos din educatie, din finante sau sanatate sau justitie
10
2
Usor usor Boroianu va ramane doar cu cei asemenea lui, gunoaie la propriu.
14
0
Independent si voi venii sa te ajut la campania din 2020, gratuit.
2
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108