REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Și Nelu Tătaru amenință cu revenirea la starea de urgență

Și Nelu Tătaru amenință cu revenirea la starea de urgență

Replica API 17 mai 2020 | 02:05 2512

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a tras un semnal de alarmă în prima de relaxare a restricțiilor.

Nelu Tătaru

„Eu cred că după două luni de izolare la domiciliu sau carantină ar fi trebuit să înțelegem multe lucruri. În toată această perioadă am vorbit de recomandări, de precauții, au fost momente în care trebuia să ne gândim că fiecare minut în care ne-am abținut la anumite lucruri pregătea o relaxare. Azi, acea relaxare am putut-o vedea într-un context în care s-a transformat într-o eliberare“, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a dat exemple de încălcare, cu sau fără voie, a noilor reglementări, atât în transportul în comun, cât și și felul în care unii au înțeles să iasă în public, inclusiv la mitingul din Piața Victoriei. Nelu Tătaru a avertizat că există un risc semnificativ ca aceste gesturi să aibă urmări.

„Acest lucru îl vom vedea în următoarele 2 zile, așa cum s-a întâmplat după weekendul de Paște sau cu cel de la 1 Mai. Cam atât durează până la manifestarea patologiilor pulmonare și a COVID. Sunt momente pe care trebuie să le gestionăm. Un moment de neatenție poate duce la creșterea imediată a numărului de cazuri și pericolul este să nu le putem gestiona, la un moment dat, în secțiile de terapie intensivă. (...) Suntem încă în panta descendentă și ar fi păcat să anihilăm această evoluție bună. Suntem într-un moment pe care ar trebuit să-l gestionăm mai bine, într-un moment favorabil“, a afirmat Nelu Tătaru la Realitatea PLUS, scrie stiripesurse.ro.

Ministrul Sănătății a comentat și avertismentul președintelui Klaus Iohannis, care afirma că nu va ezita să instituie starea de urgență, dacă va avea semnalele specialiștilor că evoluția infecțiilor nu este una bună, după relaxare.

„Reluarea relaxării și renunțarea la precauții nu ar face decât să ducă la reluarea transmiterii intra-comuniare.(...) Nu e vorba de un număr anume, ci de o evoluție. Dacă vom vedea o creștere agresivă a numărului de cazuri noi, precum și o nerespectare în masa a regulilor de distanțare socială si a regulilor pe care noi le-am impus în acele domenii și sectoare unde am decis relaxarea, atunci se poate reinterveni și se poate declara starea de urgență“, a precizat Tătaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nelutule incearca doar sa propui revenirea la starea de urgenta sa vezi ce puli in cur vei lua cu tot cu SSP ul care te pazeste. Sunteti un partid de hiene flamande si incercati sa furati de pe urma mortilor. Ati dezinformat populatia cu un numar mai mare de decedati de virus ca si cum in tara asta nimeni nu mai moare de alta boala si asta idiotule este numai dispozitia ta. Sunteti mincinosi si mancatori de cacat de aceea va urez sa luati multa, multa muie la alegeri si in viata de zi cu zi.
4
0
Poti sa alupigus, ministre...
4
1
moarte pesede!
5
3
veti fi linsati pana la ultimul bai lepre!
10
2
Doar sa amenintati stiti!Si mai vreti voturile!
9
2
De pe 1 iunie. Repede.
5
1
Asta cu fata de betiv a ajuns sa faca legea. El ,Arafat care a furat de nu mai stie si betivul adevarat Lucovid
11
4
IA datio daca aveti tupeu sa vedeti voi PNL cum dispareti ca partid si cand ese romanul de foame in strada si asa tara economic e varza din cauza voastra da afeti mare dreptate in stre de urgenta puteti sa furati fara sa va intrebe nimeni ca nu mai exista licitati la achiziti da poate DNA se auto sesizeaza si ei ca sunt pe fata magarile vati batut joc de Romani tinundui inchisi cad in tara intrau cu mile in vami ,ce plati se fi facut ptr cei tinuti in asa zise carantine
11
3
hai nea nelule cu starea de urgenta mai repede
4
11
Da cine esti. Tu. Sa ma tii. In casa cu ce drept. Pentru ce au murit la revolutie libertate. Si hotiilw. Voastre
12
6
Sugeti poola cu urgenta voastra.Vreti sa ramaneti precum vamesii singuri pe tura?Care scapa scapa, care moare decedeaza.Voi doar puneti sistemul medical la punct cu paturi si aer conditionat ca cam ajunge cat ati furat!
9
7
asta iar a baut MONA ?! ......ce mecla de alcoolist are !!
13
8
Acest mare chirurg de Husi, care are la activ sute de operatii grele de furuncule, bataturi si unghii incarnate e un slugoi penibil, vidanjorul PNL-ului, pus sa faca cele mai murdare munci. Baiat supus, Nelu - nici ca se putea un diminutiv mai potrivit pentru un om asa mic - se intrece in gafe. Ultima dintre ele: a pus director la spitalul judetean din Piatra Neamt un patron al unei firme de... pompe funebre!!! Ce spuneti de isprava asta? Buna afacere: leafa de la stat si profit de pe urma mortilor din spital...
16
6
Nea Nelule ori esti prost ori te faci,daca nu ai inteles ca virusul este in peste 70 % din populatia Romaniei dar multi sunt si vor ramane asimptomatici.Si tu esti asimptomatic ca nu ai creier si totusi gasesti paharul.
17
9
a voastra cu tot! Asta e tara noastra, nu a voastra, politicieni incompetenti si impotenti!!!
20
9
de ce nu-l sfatuieste nimeni sa-si taie suvitele alea ca nu-i sta bine, si le mai da si cu gel si le face cu dichis dupa mintea lui, parca-i de la circ
10
9
Mai lasa ne in pula mea. Cu urgenta ta .intra tu
21
10
nelu tataru are figura de betiv si atac de panica; desi e dr habar nu are de nimic. el asculta de jegul raed arafat si escroc marcel vela-ministru interne la fel prostanacul klaus iohanis si altii asemeni!
18
10
Bine nea NAE! Astia vor sa ne bage iar la container sa ne tina ca pe gaini in cotet
14
8
bai nelutule ce mai fumati dupa sexul in grup cu kkt cel mare,ca uite aceeasi diaree verde a ejaculat pe gura si pretinul arahat,mai urmeaza vela ca sa fiti toti,strainii vor sa ajunga la normal numai voi sa fiti gaozari pidosnici,muie iohanis,muie prnele
14
10
Daca este cazul, noi suntem de acord.
9
8
Sa va iasa din cap asta cu evolutia buna. Evolutia a fost si este dezastruoasa cu voi la guvernare. Evolutie buna au bulgarii buai habarnistilor. Dar sa nu creada usereminusplus ca i vrem in locul vostru. Mai bine pnl decat ei. Desi e ca si cum ai alege sa mori impuscat decat cu gatul taiat. Sunteti niste mincinosi tradatori in frunte cu injectorul ala de wuhanus care vedea Ardealul vandut.
16
11
Daca nu iesiti din birouri, dragi ministrii, si va luati dupa presa mincinoasa, nu aveti cum sa vedeti ca nici patronii, nici angajatii societatilor, nici oamenii de pe strada, nu respecta recomandarile si legile. De ce va mirati? De 30 ani oamenii nu respecta legea, le-a intrat in sange, considera ca e normal! Totul se intoarce acum impotriva noastra.
13
5
Eu cred ca ar fii bine sa nu mai dai declaratii beat, toata lumea s a manifestat la fel...cum credeati voi comunisti ciochisti ca o sa fie? Sa stam asa in casa sa plangem de foame ca vreti voi? Hai cu alta stare de urgenta, vreau sa vina revolutia
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108