REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
17° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Șicanare în trafic la Casa de Cultură, cu șoferul care a încurcat frâna cu accelerația! Video

Șicanare în trafic la Casa de Cultură, cu șoferul care a încurcat frâna cu accelerația! Video

Georgiana BOGLEA 23 mai 2024 | 00:00 4152

Toți șoferii au fost martorii sau părtașii unor situații în trafic mai ieșite din comun, cel puțin o dată în viață. O astfel de situație a avut loc în intersecția de la Casa de Cultură, unde o mașină a frânat brusc în intersecție, iar mașina din spate, care nu a mai putut evita impactul, a intrat în aceasta. Dar având în vedere faptele, cine este de fapt vinovatul?

sicanare in trafic la Casa de Cultura, cu soferul care a incurcat frana cu acceleratia! Video

Din păcate, nu toți posesorii de carnet de conducere au ce căuta la volanul unei mașini, care poate fi o adevărată armă, în unele cazuri. Multe accidente au avut loc din cauza neatenției sau a faptului că unii șoferi se cred mai deștepți decât ceilalți și efectuează niște manevre care îi pot pune atât pe ei, cât și pe cei din jur, într-un real pericol. Un lucru care amplifică acest pericol este atunci când șoferul nu are prea multă experiență și nu știe să manevreze mașina așa cum ar trebui.

sicanare in trafic la Casa de Cultura, cu soferul care a incurcat frana cu acceleratia! Video

Un alt motiv pentru care au loc fel de fel de accidente este și faptul că unii șoferi se cred „regii șoselelor”, mai ales dacă au și mașini de lux, cu mulți cai putere.

Un astfel de caz care ar trebui îndelung analizat este și cel care a avut loc la intersecția de la Casa de Cultură, unde un șofer a frânat brusc în intersecție, aparent fără niciun motiv, iar participantul la trafic din spatele lui intră, efectiv, în el.

sicanare in trafic la Casa de Cultura, cu soferul care a incurcat frana cu acceleratia! Video
Putem lua în calcul și faptul că șoferul a încurcat pedala de accelerație cu cea de frână. Pe lângă toate acestea,  mașina care a venit din spate circula cu o viteză destul de mare, astfel că șoferul nu a putut frâna la timp.

sicanare in trafic la Casa de Cultura, cu soferul care a incurcat frana cu acceleratia! Video

Ce sancțiuni pot primi șoferii care circulă agresiv în trafic

Un comportament agresiv este considerat dacă șoferul efectuează una dintre următoarele manevre: deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens, întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor, pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare, circulaţia cu vehiculul la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia, folosirea repetată a semnalelor sonore şi/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în faţa sa să elibereze banda de circulaţie, conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roţi, mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalţi participanţi la trafic care circulă în spatele acestuia, realizarea intenţionată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia, conducerea intenţionată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.

Sancționarea comportamentului agresiv adoptat de către un șofer care conduce vehicule pe drumurile publice se sancționează cu amendă contravențională având o valoare cuprinsă între 900 lei și 1.320 lei, dar atrage și suspendarea permisului  pentru 60 de zile.

Video: 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am eu umbrela intr-o parte si bici in cealalta. (la usile din spate) Soferul meu, nu se uita pe telefon cand conduce masina mea.
1
0
asa cum unele skode au umbrela, as dota toate masinile cu bici, cand te dai jos, sa-l ai la indemana. Majoritatea participantilor la trafic merita biciuti public, nu incape indoiala.
4
1
CT oraș plin cu gropi trotuare mizere spărturi in. asfalt Asfalt acolo unde se pune are denivelări Șef lucrări Gygi Berlogea
16
1
E o groapă adanca, greu vizibilă de la distanță, în asfaltul nou turnat de Chițac. Mulți frânează brusc după ce trec de semafor, ceea ce e greu de prevăzut de șoferii din spate. Cuie Mitac!
25
2
Ce stire de ca ca t .
11
3
Cum puteti pishatilor sa capturati un video cu un APP free, dupa care capturati si reclama de la binance! pishatiilor!
32
5

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112