REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sigiliu pe bunurile fostului consilier local PSD Valentin Șurghie

Sigiliu pe bunurile fostului consilier local PSD Valentin Șurghie

Mirela PASCAL 3 iunie 2023 | 00:00 2910

Valentin Mihai Șurghie este unul dintre cei mai puțin cunoscuți consilieri locali pe care i-a avut Constanța de-a lungul timpului. Intrat în 2012 în consiliu ca membru al PPDD, acesta nu s-a făcut cu absolut nimic remarcat. Ulterior, s-a înscris în PSD, iar după trei ani și-a dat demisia din CL, invocând motive personale. De atunci, a rămas undeva în umbra politicii constănțene și s-a axat pe afaceri. Numai că, soarta pare să fi fost împotriva sa, ajungând astăzi în faliment. Pe 24 mai, Tribunalul Constanța a dispus începerea falimentului societății Structuri de Oțel SRL, soții Șurghie având sigiliu pe avere. Pe 3 iulie, sunt așteptați creditorii la masa credală. Pe lista creditorilor sunt bănci, dar și instituții din Constanța, dar și Valentin Șurghie și soția sa, ambii asociați în firma de mai sus.

Sigiliu pe bunurile fostului consilier local PSD Valentin surghieValentin Șurghie

Una dintre cele mai importante firme ale familiei Șurghie, Structuri din oțel SRL, a avut probleme mari în ultimii ani. BRD i-a confiscat, în 2021, un teren din Agigea pe care l-a și vândut, după ce a contractat un împrumut de 2,65 milioane euro și nu l-a mai achitat. Anterior, mai exact în 2013, firma care era, cu un an în urmă, plasată pe primul loc în Top Afaceri România pentru judeţul Constanţa, în domeniul comerţului cu ridicata al metalelor şi minereurilor metalice, și-a cerut insolvența, motivând blocajul financiar.

La 10 ani de la deschiderea dosarului în instanță, Tribunalul Constanța a dispus, pe 24 mai a.c., începerea procedurii falimentului debitoarei Structuri din Oţel SRL.

Sigiliu pe bunurile fostului consilier local PSD Valentin surghie

Pe 3 iulie a fost fixat termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii. Magistrații au dispus sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare, decizia fiind executorie. În 2021, societatea avea datori de 20 de milioane de lei.

Celelalte firme, în „moarte clinică”

Valentin Surghie mai este asociat la SC Metal Construct SRL și Sidex SRL. Nici acestea nu mai au viață lungă. În ultimii ani, au avut cifra de afaceri 0 și fără profit, în 2021 bifând datorii de aproape 5 milioane de lei. Datorii de 5 milioane are și SC Laborator Sidex SRL, o altă firmă a soților Șurghie.

A avut probleme și cu primăria

Fostul consilier local este, de asemenea, membru fondator al Asociației Club Sportiv Metalul Constanța. Asociaţia Club Sportiv Metalul Constanţa, a lui Surghie, s-a aflat în scandal cu Primăria, în contextul lucrărilor pentru Sala Polivalentă, cu 5.000 de locuri, de pe Aurel Vlaicu. A solicitat sistarea lucrărilor de demolare/desființare a construcțiilor pe care le deținea pe terenul în suprafață de 14.553,43 m.p. aferent amplasamentului Baza Sportivă Somaco, până la finalizarea procedurii de expropriere.

Sigiliu pe bunurile fostului consilier local PSD Valentin surghie

Construcțiile au fost folosite în mod continuu în scop sportiv, dar şi ca sediu social. Asociația a pierdut procesul cu Primăria Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un nenorocit si el si sotia lui.Nu plătește angajații ii mai si șantajeaza daca nu mai stau la firma lui.Bine au scris un articol,Sunt in moarte clinica.
1
5
Un jeg,a luat bani pe fier si e mort A lasat si pe finasu fara casa animalu
2
5
Un nenorocit, un tepar…
12
5
Sechestru, amarato, nu sigiliu...
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614