REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

SIGMA TRADING e la un PAS de a fi EXECUTATĂ de PRIMĂRIA CONSTANȚA

SIGMA TRADING e la un PAS de a fi EXECUTATĂ de PRIMĂRIA CONSTANȚA

Replica API 10 iunie 2020 | 00:33 3750

Firma Sigma Trading, deținută de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, are datorii la bugetul local al Constanței. Serviciul Public de Impozite și Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local i-au imputat societății anumite sume de bani. Reprezentanții firmei au cerut suspendarea executării deciziei de impunere, însă acțiunea a fost respinsă pe 4 iunie a.c..

”Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare formulată de reclamanta Sigma Trading S.A. în contradictoriu cu pârâtul Serviciul Public de Impozite și Taxe și alteVenituri ale Bugetului Local”, se arată în minuta instanței. Sigma Trading este deținută de Radu Mazăre, cu 15 % din acțiuni, tot atâtea acțiuni are și Nicușor Constantinescu, dar și Gabriel Sorin Strutinski, iar Mihai Mazăre, fratele fostului edil, are 5 %. Tot el este și administratorul societății. SC Five Holding SA deține 33 % din acțiuni.

Construcții la Brick, fără autorizație

De altfel, acesta nu este singurul conflict pe care firma Sigma Trading S.A. îl are cu primărie. Într-un alt dosar înregistrat la Judecătoria Constanța, administrația locală a cerut desființarea unor lucrări executate la magazinul Brick, deținut de SC Five Holding și Sigma Trading. Pârâți în dosar sunt Sigma Trading, dar și SC Mobiton.

Controale...

În urmă cu patru ani, reprezentanții Primăriei Constanța, în urma unui control realizat la magazinul Brick din Constanța, a constatat lucrări fără autorizație de construire, constând în: extinderea corpului ce unește accesele către magazinul Brick pe latură de Nord, pe o suprafață de 20 mp, fără a deține autorizație de construire. S-a dispus oprirea executării lucrărilor de construire de la data comunicării procesului-verbal de contravenție, obținerea autorizației de construire/desființarea lucrărilor în termen de 90 de zile de la comunicare, iar în caz contrar desființarea lucrărilor nelegal realizate în termen de 10 de zile de la expirarea termenului de 90 de zile și aducerea imobilului la starea inițială.

Inițial, autorizația a fost obținută, în 2015, pentru lucrările constând in „modernizare cale acces, remodelare fațadă principală Magazin Brick montare semnal luminos Brick”. În instanță, apărătorii magazinului au relatat magistraților că, la momentul efectuării lucrărilor respectiv modernizare cale acces, constructorul a depășit cu 1,6 m lățime, pe o distanță de 10 m limita proprietății magazinului și pe o distanță de 20 mp vitrina de acces. Însă, au demarat procedurile în vederea intrării în legalitate, fiind obținut certificatul de urbanism nr.4389/27.11.2019.

În februarie a.c., instanța a obligat SC Sigma Trading SA și Mobitom, în calitate de constructor, să desființeze lucrările de construcții realizate ilegal. Numai că, cele două societăți nu s-au resemnat și au formulat recurs.

Rocsana Cristea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa nu se execute va rog.
1
0
Mazarica nu fii trist Ca nu te lasam la greu Slujitorii nea m inscris repede in Usereu
0
2
MAFIA PSD se dezintegreaza.
4
1
... Cta nu gaseste decat gainarii la aceasta grupare infractionala ! Adevaratele jafuri le gasesc altii
6
0
Mazare a vandut tot orasul cu fagadau au vandut constanta la bucata teren verde si pt20mp face atit tantam judecatoria tribunalu constanta care este corupt merg judecatori la curve de lux au bani de la spagi
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108