REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Siguranţă sporită la Ovidiu: Consiliul Local are propria firmă de pază, care operează împreună cu Poliţia Locală

Siguranţă sporită la Ovidiu: Consiliul Local are propria firmă de pază, care operează împreună cu Poliţia Locală

Replica API 26 mai 2018 | 00:00 605

Supraveghere video!

Supraveghere video!

Locuitorii orașului Ovidiu se pot bucura de mai multă siguranță, odată cu înființarea noii firme de pază și protecție la nivelul Consiliului Local. Primarul George Scupra a prezentat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, noua societate ”Ovi Protect”, care va asigura servicii de securitate și intervenție, ”cot la cot” cu Poliția Locală și Națională, în caz de necesitate. Edilul a precizat că s-a pornit de la o necesitate, mai exact numărul mic de polițiști locali nu era suficient, raportat la numărul de locuitori, iar legea nu îi permitea să suplimenteze numărul acestora.

Acesta a precizat că orașul Ovidiu, împreună cu localitățile Culmea și Poiana, au doar 16 polițiști locali, prea puțini, în opinia primarului, dat fiind cei 16 mii de locuitori. Din acest mtiv s-au căutat măsuri alternative de ieșire din această situație și astfel a fost înfințată această societate, care va fi, practic, o extensie a Poliției Locale.

”Am căutat soluții pentru a rezolva această problemă, suntem limitați din acest punct de vedere, în România avem voie să angajăm un polițist la o mie de locuitori, puțin cam nedrept, în condițiile în care am avea nevoie de mai mult, mai ales datorită faptului că există posibilități și nevoi reale. Consider că acest lucru ar trebui să depindă mai mult de Consiliul Local, de Primărie și de necesitățile comunității respective. Nu o să dau exemple, dar gradul de infracționalitate nu poate fi același în orice oraș sau zonă din România.

Ne propunem, în primul rând, să avem siguranță mai mare în ceea ce privește domeniul public și instituțiile publice, cum ar fi școlile, grădinițele, centre culturale, club sportiv, parcuri și așa mai departe. Există un protocol de colaborare pe care l-am aprobat în ședința de consiliu local, între Poliția Locală Ovidiu și societatea noastră, Ovi Protect”, a declarat, pentru „Replica”, George Scupra.

Odată cu inaugurarea acestei societăți, a fost anunțată și suplimentarea sistemelor de supraveghere video prin oraș, pe străzi și prin parcuri, implementarea unor sisteme noi, inteligente, cu recunoaștere facială și număr de înmatriculare, care vor fi stocate într-o bază de date conectată la baza de date a Poliției. Potrivit reprezentanților societății, în acest moment dispeceratul este funcțional, dar încă nu este operațional întrucât se așteaptă softul necesar funcționării. Așa cum a fost anunțat, agenții societății vor asigura securitatea și în incinta școlilor sau grădinițelor, fără ca părinții elevilor sau preșcolarilor să fie nevoiți să plătească, așa cum se întâmplă în alte localități.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi PRU Ovidiu ne bucuram enorm pentru creearea a inca 30 de locuri de munca platite benevol de cei care ne-au injurat si din pacate platite fortat de restul care nu mai pun botul. Haideti sa intelegeti cum sta treaba. Ca si clubul pensionarilor si bine inteles Oviprest si acest simpatic SRL ESTE DE FAPT O SUBSIDIARA POLICOFAMILIALA. Baietii se regasesc toti de incredere si bineinteles o parte dintre ei fosti pensionari speciali . Este o unealta perfecta de rotunjit pensioare sau mici combinatii. Vom reveni cu niste lucrari ample din Ovidiu sa va faceti o idee pe ce de duc banii.
1
0
Copile orasul nu se dezvolta cu marirae numarului de bugetari, in primarie nu ai loc de puturosi care nu au obiectul muncii angajati de Pinocchio pe post de masa electorala, ce afacut util penyru acest oras NIMIC! A matrasit terenurile cu Funda, neamul lui si fratii Pariza . In spatele CD-urilor vor aparea niste blocuri in locul ggradinitei cu program prelungit proiectata de Bocai care vor fi ridicate de clanul Priza Scupra, stiti ca si Elvira e tot o Pariza. Vrem investitii nu posturi pentru puturosii din neamul Libu Scupra &comp.
4
0
Pinochio investeste din banii prostilor ptr alegerile viitoare.Daca din greseala nu castiga inca un mandat va fi vai de mama lui la cat a furat si a pacalit cetatenii de buna credinta ai localitatii
2
0
cum am mai scris dar sa sters,aceasta firma de paza tripleaza teoretic munca facuta de politia nationala,politia locala si are angajati pe fostii politisti iesiti la pensie speciala din tinerete
3
0
orasul oviidu se dezvolta in continu dar sunt multi frustrati pe langa care ei zic ca fac opozitie si vin numai cu injective si minciuni aloooooo PSD laso pe tambel frate ca va da scupra lectii in administratie
1
8
Bai, dar Gica Contra sunteti cu totii. Daca nu facea nimic, ziceati uite al dracu, nu a facut nimic, daca a facut ceva- Uote-al dracu ce a facut.... primarii din alte orasear putea lua exemplu de la noi, dar pe voi cine sa va multumeasca? Auzeam constanteni vorbin de cate s-au facut in ovidiu, in timp ce Fagadau doarme, dar voi sunteti tot nemultumiti, indiferent ce se face sau ce nu se face in ovidiu.
1
12
Gresiti toti. A facut firma asta de paza, si a angajat alte rude- Cristi sticla , Mos George al Elvirei , gornista lu Suster, sageata Funda, doar pentru a nu mai fura nimeni in afara de el. In curand vor primi ceea ce merita.
12
0
Au facut firma privata de paznici ca sa le pazeasca barurile sau alte afaceri , de ex. barul din spatele Casei de Cultura, bar care ezte al tiganului de la pol. locala .
7
2
Normal sunt posturi guvernamentale , caci sunt platite din impozitele cetatenilor din Ovidiu ! Dar nu s-a organizat nici un concurs ! Mai mult ca probabil ca la acea Societate de Paza au fost angajati pe pile acolitii primarelui si a camarilei lor din primarie !
18
1
In ce conditii au fost angajati cei de la noua firma ? Nu au fost anuntate posturile pt.concurs ,care au fost conditiile si studiile pe care le.au indeplinit cei admisi ?Pt.a fii eliminata aceasta suspiciune ne poate lamurii cnv din conducerea Primarie ?
15
1
superb totul.. in ovidiu, un primar al carui loc e la poarta alba
20
1
Ce solutii de tantari doresti? Ovidiu este ocupat de tantari amice...si nu cred ca scapam...
17
1
Da..tantarii bazaie si parte din strazi sunt rupte. Primaria doarme.
14
0
Mosul lui Elvira Pariza ce cauta in fotografie sau el e seful numit. Aseara la intersectia cu Poiana nu a venit sa-l apere pe roman de tiganii lui Mamut. Era ocupat cu Elvi.
19
1
Tigani libidinosi, muzica tiganeasca data la maxim, prostitutie cat cuprinde, violenta,caini vagabonzi pe toate trotuarele, acestea sunt marile probleme ale orasului. Sunt convins ca nici-una din problemele amintite nu se vor rezolva cu firmele din clanul Scupra.
16
0
Directorasul Stancioiu este sluga lui inca de la inceput - puteti verifica cum a obtinut pamant in cartier vile, impartind jumate cu un alt Scupra alias restaurant Tic Tac. Tot el este sotul celei care l a tradat pe Bocai, pariza elvira care are contracte juridice cu Ovi prest, primarie. Mai nou se aude ca primarul si clanul Pariza construiesc ceva blocuri. Vom reveni cu poze
20
0
Pai , daca strig mai tare la fostul comunitar ... incepe sa planga ! Cu Postliceala de 3 ani la U.M.C. a fost uns Sef de POLITIE ??? Aduceti fratilor un comisar de politie care stie cu ce se papa meseria de politist , nu un flacau cu sarme in dinti !
17
3
Cine-i ala din stanga fotografiei in sacou roz ? Parca lucra pe la gaze. Tot make.
14
0
Cred ca nu mai w niciun machidon fara loc de munca in Ovidiu, mosu lui Elvir care suge milioane lunar de la primarie e mare director la OVI-CACAT machidonesc, toate putorile care se trag din neamul Scupra,Libu si Giumba au pus stapanire pe oras. apoi Funda si mancatorul de cacat sunt viceii sau viteii care sug din bugetul "OVidienilor" 12 miliarde de lei anual din buget se duc pe Oviprotect!
17
0
Din pacate avem in aceasta poza doi dobitoci cu functii,unul primar si celalalt politai ....amandoi au fost abuzati cand erau copii
18
1
Cu solutii antitantari nu se da, cativa stalpi stau sa cada, strazi neasfaltate, etc..probleme!
17
0
Doamna secretar isi poate angaja sotul la aceasta firma, sau pur si simplu numai tinem cont de nimic si toti cei care n au loc de munca le facem unul in administratie platit din banii nostri ai contribuabililor .
20
0
Bv felicitari se vede ca avem un oras linistit
4
23
Sa vezi de acum gaini furate.
16
2
Ieri , 25.mai , la ora 22.05 , la intersectia Sens Giratoriu Sos.Nationala si str. Poiana , s-a produs un accident grav de circulatie . Am stat si asteptat in coloana de masini creata cam o juma de ora ! Faza cea mai ilara pe care au vazut-o sutele de ovideni a fost aceia cand un politai local chelios , care nu purta cascheta , de la primaria lui Scupra, in loc sa dirijeze nebunia de trafic creata , ala ... , filma cu telefonul mobil si facea sealfie ! Cand s-au luat la bataie tiganii , noroc cu jandarmii ! Unde era Firma de Paza Salvatoare ! Hai sa fim seriosi ! Alta sifoneala !
24
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102