REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul italian. Fostul premier, ÎN AREST!

Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul italian. Fostul premier, ÎN AREST!

Replica API 28 noiembrie 2013 | 00:00 105

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost demis din funcţia de senator, relatează Corriere della Sera. Silvio Berlusconi a declarat că miercuri este "zi de doliu" în Italia, cu puţin timp înaintea votului din Senat pentru excluderea sa. "Văd că este o zi emoţionantă nu doar pentru mine, ci şi pentru voi", le-a spus Berlusconi simpatizanţilor adunaţi în faţa reşedinţei sale din Roma, conform Mediafax. "Este o zi de doliu pentru lege, pentru drept, pentru democraţie. Magistratura comunistă a deschis calea acaparării puterii de către forţele de stânga", a explicat Berlusconi. "Nici un lider politic nu a fost supus niciodată persecuţiilor pe care le-am trăit eu", a continuat Berlusconi, precizând că se simte ca în faţa unui "pluton de execuţie". Berlusconi are de ispăşit un an de închisoare în dosarul Mediaset. În plus, Partidul conservator Forza Italia, al fostului premier Silvio Berlusconi, a anunţat, marţi, ieşirea din coaliţia parlamentară care sprijină guvernul social-democratului Enrico Letta, că urmare a dezacordurilor asupra bugetului pentru 2014, transmite EFE.

Berlusconi scapă de închisoare datorită vârstei sale, de 77 de ani, potrivit unei legi pe care chiar el a adoptat-o pe vremea cand era prim ministru. El are de ales între muncă în folosul comunităţii şi arest la domiciliu. Se pare că a ales a doua variantă.

Însă, pericolul arestului propriu-zis încă îi bate la uşă, având în vedere că a pierdut imunitatea şi că mai are şi alte procese în care este judecat! În plus, el pierde şi dreptul de a candida, preţ de 6 ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272