REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Simbolurile din MAMAIA, uitate în PARAGINĂ

Simbolurile din MAMAIA, uitate în PARAGINĂ

Replica API 2 martie 2021 | 21:28 3719

Obiectivele turistice ale staţiunii Mamaia, cândva simboluri ale litoralului care atrăgeau mii de turişti în fiecare an, sunt acum uitate şi lăsate pradă degradării. Pasarela regală, hotelul Rex, Teatrul de vară, dar şi multe altele dezvăluie imagini apocaliptice, indolenţă, incompetenţă şi interese ascunse.

Autorităţile au închis ochii

În prezent, staţiunea Mamaia poate fi asociată, fără prea mare efort, cu o zonă ieșită recent dintr-un bombardament. Clădiri în paragină, obiective turistice lăsate pradă degradării, multă rugină, betoane, construcții nefinalizate și gunoi! Cu toate că staţiunea beneficiază de peste 70 de hoteluri și vile turistice şi este asaltată an de an de sute de mii de turiști, autorităţile nu au luat încă măsuri cu privire la reabilitarea sau, măcar, conservarea obiectivelor turistice. Cel puţin, nu în ultimul an. Aceste obiective nu au avut parte de atenţie, poate şi din cauza pandemiei de coronavirus care a pus la pământ economia şi care a dus la anularea anumitor proiecte şi distribuirea banilor către lupta pentru combaterea virusului.

Pasarela regală nu va fi demolată

Pasarela Regală din Mamaia, monumentul istoric, a fost abandonată de autoritățile centrale imediat după Revoluție. Simbolul stațiunii Mamaia s-a degradat an de an, ajungând într-un stadiu de nerecunoscut. Recent, s-a făcut vâlvă și s-a pus în discuție demolarea acesteia, dar, iată că, în urma presiunilor opinie publice, acest monument nu se va mai demola.

Teatrul de vară, de nerecunoscut

Teatrul de vară din staţiunea Mamaia, locul atâtor ediţii ale fetivalului cu acelaşi nume, arată ca după război. Scena este înconjurată de gunoaie şi buruieni, pereţii sunt scorojiţi, iar scaunele, altădată ocupate de spectatori, zac goale şi rupte. Nimic nu mai aduce aminte de locul în care răsunau melodiile zecilor de artişti care au debutat aici.

Hotelul Rex, închis de 10 ani

Hotelul Rex din Mamaia a fost o emblemă a litoralului românesc până în urmă cu câțiva ani. Din 2011, an în care un incediu de proporţii a cuprins clădirea, hotelul zace părăsit în inima staţiunii. În tot acest timp, constănţenii, dar mai ales turiştii, au deplâns starea în care a ajuns fostul hotel de lux. De 10 ani hotelul nu mai face parte din circuitul turistic, iar pentru că proprietarul nu îşi permite să investească în reabilitarea acestuia, hotelul se degradează tot mai mult pe zi ce trece.

Castelul Regal se află în stare avansată de degradare

Orice constănțean cunoaște Castelul Regal din Stațiunea Mamaia. Acesta a fost construit în 1923, având o arhitectură specific mediteraneană, devenind reședința de vară a reginei Maria. Din păcate, acum castelul se află într-o stare avansată de degradare. Imobilul şi terenul au ajuns şi în atenţia procurorilor şi, ulterior, a magistraţilor, în dosarul lui Radu Mazăre, privind retrocedările.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba ce a facut Mazarica in Mamaia cu vrajeala lui cu caruri,cu formula 1 de barci cu cluburile veneau toti si lasau bani care se duceau in bugentul local si catre locuri de munca ,voi nu o sa faceti nici la 5% ,voi in loc sa va ganditi la oameni voi va ganditi cum sa va imbogatiti voi,
0
1
Mamaia Nord - noua statiune exotica cu apa pura intre port si rafinarie, cu oi descompuse in apa. Zeama de cadavre, pentru cei ce se respecta! Totul la oferta! Pret de Monaco, calitate maxima a gunoaielor! Te asteptam sa te bronzezi la umbra, printre betoane!
8
0
At primit ce ati votat. ce credeata ca daca l-ati gonit pe fagadau, asta o sa va pupe mainile ? stati sa vedeti ce urmeaza. adio mici afaceristi. adio constanta de fapt. asta e doar inceputul.
4
1
Chitac ii linge coaiele lui Murat, sa nu mai cumpere turistii branza de la supermarket ci sa mannce de la cantina, lasand simbolurile statiunii makidonilor, sa-si faca blocuri din branza!
8
2
stai linistit ca intereseaza sa fie distruse cat mai repede sa construiasca cutii de beton in locul lor !!!
11
1
Un simbol este vandut sau mai multe adica castelu din mamaia este vandut fara stirea statului de catre mazare
11
0
In loc sa se ocupe de aceste repere ale statiunii, pe chitcan in freaca grija sa interzica vanzarea marfurilor alimentare in Mamaia. O fi de la Murat ?
11
3
Oare mai intereseaza pe cineva de aceste cladiri?
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218