REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Simion: „Poliţia a făcut un abuz. Statutul demnitarului spune că nu pot fi percheziționat“

Simion: „Poliţia a făcut un abuz. Statutul demnitarului spune că nu pot fi percheziționat“

Redacție 30 septembrie 2022 | 18:38 1100

Deputatul George Simion, preşedintele AUR, afirmă că nu a primit niciodată o înştiinţare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.
George Simion

Liderul AUR susţine că nu a avut niciodată cunoştinţă de existenţa unui dosar penal deschis la Poliţia Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat.

"Vă daţi seama că nu sunt inconştient, un om în postura mea, să conduc cu permisul suspendat", a spus George Simion, vineri, scrie antena3.ro.

George Simion s-a ales cu dosar penal! Motivul pentru care a condus fără permis

George Simion a fost dus de mascaţi la secţia de Poliţie, după ce poliţişti Brigăzii Rutiere din Bucureşti l-au oprit şi au constatat că acesta apărea în baza lor de date cu permisul suspendat.

George Simion: "Poliţia a făcut un abuz"

"M-au ținut, mi-au făcut proces de predare-primire a permisului, mi-au făcut percheziție", a spus Simion, întrebat ce s-a întâmplat la secţia de Poliţie.

"Statutul demnitarului spune că nu pot fi percheziționat. Nu pot fi dus la astfel de audieri fără o aprobare a Camerei Deputaţilor. A fost un abuz", a mai spus el.

Simion, prima reacție după ce a fost săltat de mascați: ”Scopul a fost altul!”

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a intervenit în direct la emisiunea "Decisiv" şi a transmis punctul de vedere al autorităţilor.

"Autocarul respectiv era oprit într-o zonă în care oprirea era interzisă. Polițiștii aflați în exercitare a atribuțiilor de serviciu, conform prevederilor legale, în toate situațiile, nu doar în situația respectivului autocar, ci în toate opririle interzise, au transmis șoferului să mute acel autocar din zona interzisă.

Acesta a refuzat, motiv pentru care a fost aplicat o sancțiune de 1.450 de lei și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru o perioadă 30 de zile și ulterior a fost ridicat în baza dispoziției polițiștilor rutiere acel autocar din zona interzisă și dus într-o altă zonă", a spus Georgian Drăgan.

George Simion, săltat de mascaţi de la protestul din Piaţa Victoriei după ce a condus cu permisul suspendat

Liderul AUR a condus în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti unde îşi promova protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Poliţiştii care l-au oprit au constat că în baza lor de date acesta figura cu permisul suspendat.

El a fost invitat la secţia de poliţie, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, le-a trasmis poliţiştilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice.

După mai multe minute de „negocieri eşuate", politiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anonymous Romania - Nu participati la proteste violente organizate de AUR si SOS. https://www.youtube.com/watch?v=9wTwZfBMIbc
0
0
Dispari mai Simioane,nationalistule fals,copie palida a lui C.V.Tudor care si ala tot pe nationalism pedala pentru voturi,macar raposatul W.C.Tudor avea papagal,tu esti doar un p***t si atat.
3
1
Mai du te dracu de lepra analfabeta !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272