REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.5° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Simion Hăncescu: Greva generală din învățământ va continua

Simion Hăncescu: Greva generală din învățământ va continua

A.F. 23 mai 2023 | 18:02 1762

Greva generală din învăţământ continuă, a anunţat marţi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, la finalul discuţiilor de la Palatul Victoria.

Simion Hancescu: Greva generala din invatamant va continuaSimion Hăncescu

Acesta a precizat că este posibilă organizarea unui miting de protest, joi, 25 mai.

"Nu a fost o negociere, a fost o întâlnire informală, faţă de ce se ştia nu am avansat, atâta că Guvernul a promis că va face nişte calcule. Nu ştim nimic concret deocamdată ce se va întâmpla. I- am invitat mâine la o şedinţă pe care o avem cu liderii din ţară, poate mâine vin cu o surpriză, dar astăzi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă", a subliniat Hăncescu.

Acesta a precizat că reprezentanţii Guvernului au fost invitaţi miercuri, la sediul FSLI, la ora 17:00, la o şedinţă cu liderii celor trei federaţii sindicale.

"Mâine va fi o şedinţă a tuturor liderilor celor trei federaţii şi am invitat conducerea Guvernului. Invitaţia este către premier, către domnul Ciolacu, domnul ministru al Finanţelor, ministrul Muncii (...) Noi am solicitat, ca să fie limpede, ceea ce am cerut rândul trecut: un act normativ prin care să se acorde o mărire salarială până la intrarea Legii salarizării în vigoare. Rămâne de văzut dacă Guvernul va accepta", a precizat Hăncescu, scrie Agerpres.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Ovidiu Nistor, a reiterat că greva din învăţământ continuă deocamdată, singurii în măsura să ia decizia încetării ei fiind "doar colegii noştri".

"Poate mâine persoanele invitate, factorii decidenţi vor veni cu o soluţie care să fie acceptabilă pentru colegii din teritoriu, o soluţie la problemele noastre. Discutăm cu liderii din ţară, care la rândul lor vor trebui să-şi consulte liderii şi membrii de sindicat. Azi a fost doar o discuţie informală şi faptul că vor căuta soluţii", a spus Nistor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Pentru cate ore munciti pe zi, cate zile de vacanta aveti si mai ales pentru cat faceti la ore, unii dintre voi, ca nu toti sunt niste dezinteresati, cred ca luati suficienti bani. Nu va faceti treaba la ore sau puneti note mizerabile ca sa aveti clienti la meditatii acasa. Veniturile din meditatii nu le declarati, spagi luati pentru examene, aveti, unii, un comportament de satra, execrabil fata de copii si vreti luna de pe cer. Ce cauta mosii astia comunisti, marii sindicalisti pensionari sa faca greva si sa se joace cu viitorul unor copii pentru care nu faceti mare lucru la scoala. Scoala a devenit o gluma, plecam de acasa ca sa avem unde sa ne intoarcem. Calitate ZE-RO! Nu va mai comparati cu asistentii medicali. Aia muncesc peste 180 ore pe luna in niste conditii mizere! Voi faceti 180 de ore de meditatii! Asa ca incolonati-va spre scoli si lasati-o dracu de greva! Copiii sunt toti pe maidan din cauza voastra.
1
2
Sunt de acord cu marirea salariilor profesorilor dar cu niste conditii foarte clare si care sa nu permita exceptii. 1. Criterii clare de eficienta stabilite pentru fiecare materie deci pentru fiecare profesor. 2. Evaluarea elevilor la fiecare sfarsit de an la fiecare materie. Functie de notele obtinute se calculeaza cu cat creste sau scade salariul profesorului in anul urmator. Daca rezultatele slabe se inregistreaza doi ani la rand profesorul este retrogradat intr-o treapta inferioara de salarizare, la fel sa se procedeze si pentru cresterea salariala. 3. La calculul de eficienta sa se adauge sau sa se scada un procent prestabilit functie de rezultatele de la examenele de admitere si de bacalaureat. Liceele care au sub 50% promovabilitate la examenele de admitere si bacalaureat trei ani la rand sa fie desfiintate ca unitate independenta si sa intre sub tutela unui liceu cu performante, conducerea sa fie eliberata din functie si sa li se ofere posturi la tara.
5
2
,,Stati acasa! Totul va fi bine" Asa era anuntul din pandemie pus la scoala.Dupa aproape doi ani de pandemie,acum greva!Cei care sunt a opta sau a douasprezecea au fost de sacrificiu!
7
4
Zis și Ciolacul de salvare: dragi profesori,stați linistiti la locurile voastre ca vin eu prim ministru și trag un împrumut în euroi și măresc salariile. Că Daea ne-ați votat. Și o să ne votați tot pe noi inca 30 de ani.
6
6
putorile de profesori NU TREBUIE sa isi ia salarile pe perioada grevei pt. ca nu au muncit. in fiecare an, in perioada examenelor vin cu acest santaj - greva
12
17
Nu vă lăsați, continuați greva. Propun ca profesorii care au refuzat să facă grevă, să nu beneficieze de mărirea salariului. Părinții care latră în public că nu au cu cine lăsa copiii acasă în perioada grevei, poate ne spun cu cine îi lasă 3 luni în vacanța de vară (?! ) Niște lătrăi manipulați politic. Profesorii au dreptul la un salariu cel puțin decent și nu trebuie să cedeze în fața nemernicilor de guvernanți.
21
9
psd au facut legile salarizarii si a pensiei, doar in interesul lor... ce sa ii ceri acum magazionerului budai...o asistenta medicala, care e vai mama ei, ne lovim toti de ele, 90% sunt si incompetente si nesimtite si mai ales spagare, dar au salar mai mare ca multi profesori de liceu! Nu mai vb de dactilografele din justitie, pompos numite grefieri, cu salarii si sporuri de dictori si pensii speciale... votati psd, asta ati primit.
16
4
Infractorii din guvern care au furat si risipit zeci si sute de miliarde de euro in ultimii ani nu vor sa dea bani la invatamant ptr ca “nu este momentul potrivit” niste magari; au anuntat greva si cei din sanitas de la 1 iulie - bravo lor; cam tarziu in ambele cazuri; grevele trebuiau facute cu multi ani in urma inainte de pandemie; in occident vad ca sunt greve foarte des iar la noi foarte rar; chiar si acum sunt in greva doar vreo 70% din profesori ceea ce arata cat de egoisti si lipsiti de solidaritate suntem
12
6
Tataie matale nu trebuia să fii pensionar și să îți plimbi nepoții?
8
10
Hancescu marele prof de la Slobozia incaseaza 10000eur/luna,Nistor cu p******a de facultate Spiru Haret care a umplut tara de intelectuali si doctori incaseaza 20000 lei/luna si 4500lei/luna ca profesor dar nu merge la ore.Da dar profesorii au salarii mici ,intradevar
8
7
Sa taiati pensiile nesimtite si sa dati salarii la profesori!!!
20
4
Halal educatie oferiti!
11
14

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407