REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Simona Bucura-Oprescu a anunțat care ar urma să fie valoarea salariului minim de la 1 iulie 2024

Simona Bucura-Oprescu a anunțat care ar urma să fie valoarea salariului minim de la 1 iulie 2024

Virgil STOIAN 26 martie 2024 | 13:04 588

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat care ar urma să fie valoarea salariului minim începând cu data de 1 iulie 2024.

Simona Bucura-Oprescu a anuntat care ar urma sa fie valoarea salariului minim de la 1 iulie 2024Simona Bucura Oprescu

Ministrul Muncii a vorbit, în cadrul Conferinței ”Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului“, organizate de postul de televiziune Antena 3 CNN, parte a Intact Media Group, alături de cotidianul Jurnalul, despre piața deficitară de muncă din România și despre măsurile pe care Guvernul le pregătește pentru a rezolva această problemă.

”Pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prioritatea mandatului meu o reprezintă piața muncii. Și asta deoarece considerăm că este foarte important să avem o piață a muncii foarte puternică, pentru a avea de unde să plătim salarii și pensii.

Este foarte important să înțelegem nevoia angajatorilor! Dacă acum zece ani angajatorii trăgeau puternice semnale de alarmă cu privire la fiscalitate, astăzi cea mai importantă problemă pe care mediul de afaceri și angajatorii o ridică este legată de lipsa forței de muncă. Aici este zona în care trebuie să venim cu politici clare, trebuie să venim cu politici fundamentate.

Și am făcut și primul pas, fiindcă Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a finalizat anul trecut proiectul Reconnect, care este un mecanism de anticipare a tendințelor pieței muncii și care leagă ceea ce formează sistemul de educație din România, fie că discutăm despre licee, universități, învățământ dual, de nevoile angajatorilor și de realitatea pieței muncii, astfel încât să putem să luăm decizii fundamentate”, a afirmat Ministrul Muncii.
Valoarea salariului minim de la 1 iulie 2024

Acesta a explicat și care ar urma să fie valoarea salariului minim începând cu 1 iulie 2024.

”La finalul anului trecut am avut o întâlnire în Consiliul Național Tripartit unde orientarea pe care cele trei părți, reprezentanții confederațiilor sindicale, reprezentanții patronatelor și reprezentanții Executivului, este aceea ca de la 1 iulie 2024 să avem o valoare de 3700 de lei salariu minim pe economie.

Foarte important, pentru că și în acest mecanism pe care îl avem în lucru și la care lucrează colegii noștri de la Institutul Național de Cercetare în domeniul muncii și protecției sociale, ținem cont de trei componente.

Una dintre cele trei componente este reprezentată de productivitate. Este foarte important ca, în creșterea salariului minim, să nu se regăsească doar nevoia socială de creștere a venitului, ci aceasta să fie corelată cu creșterea productivității, astfel încât să avem și pentru angajatori o creștere sănătoasă, astfel încât angajatorul să își poată permite să vină cu creșteri suplimentare pentru angajați.

Important este ca și angajatul să fie preocupat în permanență să aducă un plus de valoare pentru angajator. Angajatorul trebuie să fie primul interesat să plătească mai bine un angajat bun, cu atât mai mult pe o piață a forței de muncă deficitară.

Este important ca salariul minim să reflecte ceea ce face angajatul efectiv. Pentru că sunt situații în care se găsesc și alte forme de stimulare a salariaților.

Atât timp cât acestea sunt legale, și în ceea ce ne privește noi acceptăm asta, dar este foarte important ca atât angajatul cât și angajatorul să găsească un echilibru și să înțeleagă că, până la urmă, salariul declarat este purtător și de contribuții de asigurări sociale, ceea ce într-o zi ne va duce pe fiecare dintre noi în situația de a deveni din asigurat, beneficiar. Iar contribuțiile mai mari vor influența în mod direct și pensiile mai mari”, a mai explicat Simona Bucura-Oprescu în exclusivitate în cadrul Conferinței ”Human Revolution. Resursele Umane - Parteneri în Construirea Viitorului“.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti neavenitii care nu cunosc valoarea muncii si valoarea banului ne tin prelegeri despre cum si cat trebuie sa muncim si, totodata, ne spun si ca traim in lux si opulenta. Jumatate din forta de munca pana in 45 de ani muncesc prin tari straine, oare de ce!? Avem cele mai mari impozite pe venit, cea mai neprofitabila munca, cele mai mici venituri, cele mai aberante politici publice, cele mai multe schimbari legislative si cei mai incapabili ministri.
1
0
DOPAMNA MINISTRU...VA RUGAM SA NU MAI APARETI LA TV. IN FIECARE SEARA..SINCER.... NE-AM SATURAT DE MINCIUNILE DOMNIEI VOASTRE..PENSIILE CRESC CU 80 % CHIAR DACA NU AI FOST NICIODATA PE LA MUNCA...SA INTELEG,CA CEI CARE AU FRECAT MOTANUL LA COADA,SAU AU RUPT BANCILE LA UMBRA,VOR PRIMI PENSII DE SUTE DE MII DE LEI..DAR PENSIONARII CARE AU COSTRUIT ACEASTA ROMANIE, VA BATETI JOC DE EI...DE CE NU NE APRECIATI MUNCA??? DE CE NU MAJIRATI SPORULRILE LA GRUPELE DE MUNCA???DE CATE ORI AI FOST DUMNEATA PE UN SANTIER DE CONSTRUCTII...SAU INTR-O MINA ???DE CATE ORI AI RUPT NOROAIELE CU CIZMELE SI CU CASCA DE PROTECTIE?? NICIODATA...DIN ACEST MOTIV VA BATETI JOC DE CEI CARE AU MUNCIT CU ADEVARAT...VA RUGAM SA NE SCUTITI CU PREZENTA LA TOATE POSTURILE TV.. NU MERITATI ATENTIA NOASTRA..
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108