REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.5° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Simona o învinge categoric pe Azarenka și se califică în optimi la Wimbledon

Simona o învinge categoric pe Azarenka și se califică în optimi la Wimbledon

Replica API 6 iulie 2019 | 00:00 325

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, reușind o victorie extrem de convingătoare în fața bielorusei Victoria Azarenka (29 de ani, 40 WTA), scor 6-3, 6-1.

Halep o va înfrunta luni în optimi pe învingătoarea din partida Cori Gauff (15 ani, 273 WTA) - Polona Hercog (28 de ani, 60 WTA).

Aveam motive să ne temem că Simona are probleme fizice? Da, aveam, raportându-ne la ultimele două meciuri în care Halep a avut emoții cu Sasnovich și Buzărnescu. Era Azarenka o adversară de speriat? Da, era, având în vedere istoricul ei, dar și raportându-ne la cât de bine a început meciul.

După câteva minute, Simona era condusă cu 1-3, iar semnele nu erau deloc unele încurajatoare. Azarenka, o adevărată mașinărie de tenis atunci când nivelul ei se află la cote maxime, a început partida livrând ași și lovituri direct câștigătoare pe bandă rulantă. 3-1 în fața unei Simona Halep care nu-și găsea aproape deloc reperele pe teren.

Revenire în forță

Ce s-a întâmplat în momentele următoare de joc demonstrează încă o dată de ce Simona Halep e printre cele mai constante jucătoare din circuit. De nicăieri, Halep a inventat o revenire care a lăsat-o mască pe adversara sa.

Punct cu punct, game cu game, Halep și-a înlocuit varianta cu care intrase în teren, venind cu o versiune mult îmbunătățită. Jucătoarea noastră și-a dat seama că nu are nicio șansă dacă va continua să trimită mingea pe centrul terenului, începând să-și asume mai multe riscuri și să lovească cu multă profunzime, tip de mingi care au dăunat vizibil jocului Victoriei Azarenka.

În plus, defensiva Simonei a funcționat la parametri excepționali, Halep reușind câteva recuperări de de senzație, majoritatea din poziții incomode.

Jocul bielorusei s-a dezintegrat, iar Azarenka n-a mai reușit să iasă din captivitatea psihologică provocată de numărul uriaș de erori neforțate comise pe durata meciului. De la 3-1, Azarenka n-a mai contat pe tabelă, iar Simona a jucat cinci game-uri de excepție, care i-au adus primul set.

33 de erori neforțate a comis Azarenka. Halep a avut doar 9

Cum body-language-ul bielorusei nu arăta prea grozav, era lesne de înțeles că setul secund va fi floare la ureche pentru Simona Halep. Cu excepția primului game pe serviciu al Victoriei Azarenka, Halep a fost de neoprit, demolându-și efectiv adversara, 6-1.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar cu un mare turneu castigat Simona nu e cine stie ce la nivel mondial dar pentru Romania este cea mai buna tenismana. Si apropo pe ce loc este jucatoarea pe care o antrenati dumneavoastra dom profesor pentru ca la dat lectii va pricepeti.
1
5
Mai rar o jucatoare atat de proasta ca oaia!!! Daca in tenis nu joci la fileu esti ca mort!
3
4
E in cadere lobera...bani..si atat
3
4
Norocul ei ca sa batut Azarenka singura,Simona nu joaca nimic e varza,Vedeti meciul ...a fost noroc sau intimplare vai de ea...nu joaca nimic,e statica....
8
7
Felicitari mioarei, un meci frumos.
6
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272