REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Simonis, la dezbaterile generale: E cea mai ruşinoasă zi din istoria Parlamentului

Simonis, la dezbaterile generale: E cea mai ruşinoasă zi din istoria Parlamentului

Victor ROTARU 21 decembrie 2023 | 00:00 178

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a afirmat că a asistat, în plenul reunit al Parlamentului, "la cea mai ruşinoasă zi" din istoria recentă a legislativului, vinovaţi fiind reprezentanţii USR şi AUR, prin comportamentul pe care l-au avut în timpul dezbaterilor generale pe marginea proiectului de buget de stat pe anul viitor.

Simonis, la dezbaterile generale: E cea mai rusinoasa zi din istoria ParlamentuluiAlfred Simonis

"Astăzi dezbatem Legea bugetului de stat pentru anul 2024 şi, din multe perspective, această lege este cea mai importantă lege pe care Parlamentul României o votează în fiecare an. Este legea la care opoziţia are ocazia să dezbată, să depună amendamente, să spună ceea ce nu-i place, să adauge ceea ce ar dori să modifice. Să dezbată pe fond eventualele erori pe care le putem regăsi în buget. Stimaţi colegi, am avut astăzi neplăcuta surpriză, împreună cu dumneavoastră, să vedem oameni pe care, de altfel, îi considerăm oameni rezonabili, pe unii îi respectăm, unora le recunoaştem competenţele profesionale, i-am văzut comportându-se ca nişte copii care încercau să apară în poză cu nişte pancarte sau cu nişte cutii, ca nişte copii care încercau să apară în poză eventual cu Moş Crăciun. Aţi venit cu aceleaşi cutii, ar trebui să vă răspund cu aceeaşi monedă - ştiţi câte din vaccinurile pe care le aruncăm la gunoi şi le ardem au loc în cutiile dumneavoastră? Ştiţi câte din vaccinurile pentru care aţi plătit un miliard de euro şi Parchetul spune că aţi furat un miliard de euro au loc în acele cutii? Nici 1% din vaccinurile aruncate şi banii furaţi nu au loc în cutiile dumneavoastră", a declarat Alfred Simonis, în plenul reunit al Parlamentului.

El a acuzat faptul că liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, s-a aflat într-o emisiune de televiziune în loc să fie prezent la dezbaterile din Parlament.

"Înţeleg că e absent de la serviciu, de când s-a aliat cu Băsescu şi cu Orban, doi tinerei, două tinere speranţe, începe să aibă comportament din acesta de chiulangiu", a susţinut Simonis.

Social-democratul a subliniat că este o zi ruşinoasă pentru Parlamentul României.

"Am participat în trecut şi mă fac vinovat de unele momente ruşinoase pentru Parlamentul României, dar, astăzi, cred că este cea mai ruşinoasă zi din istoria acestui Parlament, de 34 de ani de democraţie. Şi pentru asta vă faceţi vinovaţi dumneavoastră. Apropo, puteţi să-mi spuneţi care a fost astăzi diferenţa dintre USR şi AUR? Care a fost diferenţa dintre voi astăzi? Eu nu văd nicio diferenţă", a spus Simonis.

Parlamentari de la AUR şi de la USR au protestat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care s-a dezbătut proiectul bugetului de stat pe anul 2024, în timpul discursului premierului Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul şi-a susţinut cu greu discursul. Pe parcursul lui, Ciolacu s-a întors de mai multe ori spre preşedinţii de şedinţă, dar protestele din jurul tribunei au continuat, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468