REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Simptome menopauză: De la ce vârstă începe tranziția și cum se manifestă

Simptome menopauză: De la ce vârstă începe tranziția și cum se manifestă

Replica API 27 mai 2021 | 00:00 997

Semnele vizibile din exterior ale bufeurilor (transpirația și pielea înroșită sau roz) transmit, de fapt, că producția de estrogen a femeii intră în declin. Bufeurile pot fi însoțite și de alte simptome: palpitațiile, stările de anxietate, stările de tensiune nervoasă, stările de teamă. Unele femei descriu aceste momente și cu alte cuvinte: spun că se simt agitate sau neliniștite înainte că bufeurile să apară.

Din cauza schimbărilor prin care trec țesuturile vaginale, viață sexuală este vizibil afectată. Scăderea producției de estrogen face mă mucoasa vaginală să se subțieze, iar secrețiile vaginale să se diminueze. Totodată, vaginul devine mai scurt și mai îngust. Drept rezultat, apar uscăciunea și iritația, iar din această cauza, raportul sexual devine neplăcut. Totodată, poate să apară inflamatia pereților vaginali, determinând instalarea vaginitei atrofice.

Sângerările de la nivelul uterului sunt un motiv de îngrijorare pentru multe femei postmenopauzale, cât și pentru cele aflate în premenopauză. De multe ori, menstruatiile sunt mai abundente și mai dese, însă trebuie să avem în vedere că sângerările anormale de la nivelul uterului ar putea fi semnul unor probleme ginecologice de natură benignă sau chiar al unui cancer uterin. Cel mai bine ar fi să mergi la medicul ginecolog dacă observi ceva anormal în tiparul menstruatiilor tale ori dacă ai sângerări după actul sexual.

Alte simptome ale menopauzei pot fi și: acumularea grăsimii în zona abdominală, ceea ce duce la supraponderalitate, căderea părului, subțierea firelor de par, micșorarea sânilor, problemele de concentrare, cistita, atrofia vaginală, dispareunia, lubrifierea vaginului este tot mai redusă, fertilitatea scade (șansele de a rămâne însărcinată sunt tot mai mici), oasele devin mai firave, iar lista simptomelor nu se oprește aici, ele variind de la o femeie la altă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272