REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Simptomul mai puțin cunoscut al infecției cu coronavirus: La ce să fii atent!

Simptomul mai puțin cunoscut al infecției cu coronavirus: La ce să fii atent!

Replica API 19 martie 2020 | 00:00 1723

Tusea, febra, greutatea de a respira – sunt cele mai frecvente simptome asociate cu COVID-19. Dar specialiştii atrag atenţia că mai există o manifestare a infecţiei de care să ţinem cont!

La simptomele clasice ale infecţiei cu coronavirus, se mai adaugă şi conjunctivita, se arată într-un comunicat al Academiei Americane de Oftalmologie.

„Mai multe studii arată că virusul poate cauza conjunctivită. Foarte posibil, coronavirusul ajunge pe cale aeriană în conjunctivă (membrana transparentă cu rol de protecţie, care căptuşeşte ploapele la interior)”, explică specialiştii, potrivit exquis.ro.

Conjunctivita este inflamaţia conjunctivei şi mai este numită „boala ochilor roşii”, deoarece, din cauza inflamaţiei sau iritaţiei, vasele de sânge de la nivelul conjunctivei devin mai vizibile.

Ce este conjunctivita?

Cel mai frecvent, conjunctivita se datorează unei infecţii bacteriene (stafilococ, streptococ, gonoree, chlamydia) sau virale (adenovirus, virusul herpetic). De asemenea, poate fi de cauză alergică (polen, praf, conjunctivita alergică apărută uneori la purtătorii de lentile de contact) sau de natură toxică – diferiţi factori iritativi (substanţe chimice, şampon, fum de ţigară, clor din piscină etc.).

Atât conjunctivita bacteriană, cât şi cea virală pot apărea în cadrul unei răceli, putându-se asocia cu o infecţie a tractului respirator superior.

De asemenea, conjunctivita poate apărea şi la nou-născuţi, din cauza imperforării canalului lacrimal, defect care împiedică scurgerea lacrimilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272