REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Simulare de incendiu la secţia de hemodializă a Spitalului Judeţean

Simulare de incendiu la secţia de hemodializă a Spitalului Judeţean

Replica API 8 februarie 2013 | 00:00 631

Evacuare de urgenţă

Evacuare de urgenţă

Pompierii constănţeni au simulat, joi, un exerciţiu de amploare la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Un incendiu a izbucnit la parterul clădirii, la Secţia de Hemodializă, fiind necesară intervenţia pompierilor. Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean şi alte persoane aflate în vizită la unitate au asistat ieri la cel mai mare exerciţiu de incendiu organizat într-o unitate spitalicească din judeţ. Exerciţiul a captat atenţia pacienţilor şi ale aparţinătorilor, însă şi al personalului auxiliar, unii dintre aceştia neştiind ce se întâmplă. Prin acest exerciţiu, autorităţile locale şi-au dorit să verifice modul de acţiune ale organelor competente să intervină în astfel de situaţii.

"Împreună cu Serviciul Privat de Situaţii de Urgenţă avem un program, lunar au loc exerciţii de genul acesta, pe rând, cu fiecare secţie, astfel încât toată lumea să fie pregătită în caz de incendiu, să ştie să aplice planurile pe care noi le avem pregătite dinainte. ISU şi-a terminat joi acţiunea de control, care a avut loc cu o echipă complexă de la dumnealor în spitalul nostru. A avut loc şi acest exerciţiu de evacuare la secţia de hemodializă. Ei vor trage concluziile dacă noi am respectat ce aveam de respectat, în scenariul respectiv, şi, evident, timpii în care s-a făcut evacuarea. Ne vor comunica în cadrul şedinţei de închidere, când se va termina tot controlul", a declarat directorul administrativ al Spitalului Judeţean Constanţa, Renato Cristea. Între timp, ISU a anunţat că rezultatele vor fi făcute publice când se vor termina toate controalele din judeţ, la sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie. "Exerciţiul de alarmare, evacuare şi intervenţie a avut astăzi loc la secţia de hemodializă, a avut ca scop evacuarea personalului de la locul de muncă, intervenţia acestuia în cazul producerii unei situaţii de urgenţă şi intervenţia Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă. În afară de toate aceste lucruri, am vizat timpul de răspuns al servanţilor, care este foarte important în propagarea şi limitarea unui incendiu în cazul în care se va produce şi răspunsul acestora pe timpul exerciţiului. De această dată, exerciţiul a vizat numai evacuarea personalului de la locul de muncă, intervenţia acestuia şi intervenţia Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă. Aceste exerciţii se desfăşoară lunar, conform actelor normative în vigoare pentru servicile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. În fiecare lună desfăşurăm astfel de exerciţii cu personalul secţiilor din cadrul acestui spital precum şi secţiilor exterioare şi vizează intervenţia la locul de muncă. Este cea mai importantă, pentru că personalul de la locul de muncă este primul care ar observa un incendiu în momentul în care s-ar produce. În acest sens avem întocmite proceduri de evacuare, proceduri de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, atribuţii pentru fiecare personal în parte, de pe fiecare secţie", a declarat şeful Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă, Ana Maria Stănica.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272