REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

SIMULĂRILE naţionale amânate! Ce spune șeful ISJ Constanța

SIMULĂRILE naţionale amânate! Ce spune șeful ISJ Constanța

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 1119

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat se amână, se sistează înscrierile în clasa pregătitoare, acestea mai putând fi făcute doar online și sunt anulate toate activitățile extrașcolare, inclusiv activitățile din cadrul programului „Școală după școală” (afterschool) care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare.

Sorin Mihai

Epidemia de coronavirus a afectat sistemul de învăţământ din România. Astfel, pe lângă suspendarea cursurilor din învăţământul preuniversitar în perioada 11martie – 23 martie, o altă serie de măsuri a fost anunţată de către ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie. Pe lângă suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ preuniversitar, se amână simulările pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri. Data până la care sunt amânate nu a fost precizată, ci urmează să fie comunicată ulterior.

O altă măsură importantă este suspendarea înscrierii în clasa pregătitoare în săptămâna în care unitățile școlare sunt închise. Aceasta se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. Modul în care vor fi recuperate orele pe care copiii le pierd în perioada în care școlile sunt închise se va stabili de membrii Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ. Aceștia vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie 2020.

“Acum se lucrează la tot ceea ce înseamnă reluarea simulărilor, pentru că nu ştim încă daca se extinde sau nu perioada în care vor fi suspendate cursurile” a declarat pentru ziarul Replica, Sorin Mihai, inspector şcolar general al ISJ Constanţa.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un labagiu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108