REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
28.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

SIND România continuă să-și bată joc de Tabăra de copii de la Năvodari, pe care a lăsat-o în paragină

SIND România continuă să-și bată joc de Tabăra de copii de la Năvodari, pe care a lăsat-o în paragină

Georgiana BOGLEA 10 iulie 2024 | 00:00 2882

Tabăra de la Năvodari nu-și va relua, nici anul acesta, activitatea. Locul unde și-au petrecut vacanțele de vară generații întregi de copii continuă să zacă în paragină. În jur de 300 de clădiri care formau în trecut „Tabăra din Năvodari“ arată de-a dreptul deplorabil, aducând o pată asupra frumuseții zonei. Dat fiind faptul că acele clădiri aparțin SIND România (societatea hotelieră a confederațiilor sindicale din România), aceasta trebuia să se ocupe de reînvierea fostei tabere. În 2021, societatea a fost obligată să intabuleze construcțiile și să se apuce de reabilitare. Nici urmă de vreun progres. Din contră! Conform celor declarate de primarul Florin Chelaru, SIND nu prezintă vreo urmă de interes în a reînvia ceea ce a fost o dată un loc plin de copii care, poate, vedeau pentru prima dată marea.

SIND Romania continua sa-si bata joc de Tabara de copii de la Navodari, pe care a lasat-o in paraginaTabăra din Năvodari

Tabăra de la Năvodari a fost ridicată în anii ’70, din banii Uniunii Generale a Sindicatelor din România - UGSR. Complexul avea sute de clădiri, întinse pe 134 de hectare, organizate în cinci tabere: Delfinul, Albatros, Perla, Cutezătorii şi Lebăda. Cu zeci de hectare de teren, aflate chiar pe malul mării, tabăra Năvodari a căzut pradă rechinilor imobiliari. Conform procurorilor DNA, un rol important în decimarea complexului l-a deținut chiar fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, care în anul 2021 a și fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. De-a lungul anilor, o parte dintre clădirile copiilor au fost dărâmate, iar terenul parcelat şi vândut. În zona respectivă, terenul aparține Primăriei Năvodari, în timp ce clădirile aparțin SIND România, care are obligația de a le intabula și reabilita.

SIND Romania continua sa-si bata joc de Tabara de copii de la Navodari, pe care a lasat-o in paraginaTabăra din Năvodari

Totuși, cei care ar trebui să se ocupe de acest loc nu par a fi interesați în a-l reînvia, ci îl lasă în paragină pentru a face de rușine, în continuare, litoralul românesc.

SIND Romania continua sa-si bata joc de Tabara de copii de la Navodari, pe care a lasat-o in paragina

În legătură cu această situație, primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a făcut mai multe precizări. Se pare că între primăria Năvodari și SIND nu există cale de înțelegere. Aceștia își doresc doar să aibă profit de pe urma fostei tabere, fără a avea vreun gând să o reînvie, astfel că au închiriat suprafețe de teren. Pe lângă asta, SIND are foarte multe datorii către primărie.

SIND Romania continua sa-si bata joc de Tabara de copii de la Navodari, pe care a lasat-o in paraginaTabăra din Năvodari

Nu se începe nicio lucrare de renovare în Tabăra Năvodari. Nu știu. Nu am luat act, nu mi s-a comunicat nimic că s-ar face ceva în Tabăra Năvodari. Terenul este al orașului Năvodari, numai că este în folosință al SIND-ului. Ei se bucură de lucrul ăsta ilegal. La acest moment, închiriază suprafețe de teren care nu au legătură cu tabăra de copii. Pe tabăra de copii nu au cerut nicio autorizație de funcționare și nu plătesc niciun impozit pentru terenul pe care-l ocupă. Procesul între primărie și SIND este finalizat. Concluzia instanței a fost că terenul este al orașului Năvodari, iar construcțiile sunt în proprietatea dumnealor, iar terenul este în folosință gratuită. Asta este situația reală. Din păcate, nu este o relație foarte deschisă și pozitivă cu administrația locală. SIND datorează peste 3.500.000 lei primăriei. Sunt sume care trebuie să vină. Au făcut diferite hotărâri de suspendare a acestor executări ale noastre. E o istorie mai lungă. La acest moment nu au voie să facă ceva acolo. Și dacă vin să facă reparații trebuie să ajungă și la noi”, a spus primarul localității Năvodari, Florin Chelaru.

SIND Romania continua sa-si bata joc de Tabara de copii de la Navodari, pe care a lasat-o in paragina

Primarul din Năvodari este dezamăgit

Cea mai mare dezamăgire a primarului din Năvodari este faptul că aceștia nu își doresc să reabiliteze tabăra pentru ca generații întregi de copii să se poată bucura de o vacanță la malul mării, iar cei de la SIND aleg să lase locul în paragină.

SIND Romania continua sa-si bata joc de Tabara de copii de la Navodari, pe care a lasat-o in paraginaFlorin Chelaru, primarul din Năvodari

Dar, deocamdată nu fac. Ăsta e necazul. Adică au primit terenul pentru tabără de copii și nu au tabără de copii. Ăsta este un lucru care deranjează și totul este teren neîngrijit și clădiri neîngrijite“, a declarat primarul localității Năvodari, Florin Chelaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bloace cat mai multe bloace
0
0
Nu inteleg de ce năvodărenii l-au votat. Nu e bun de nimic.
5
0
care tabara!? a fost odata!
5
0
Înțelegere între sind chelaru Popescu sa fie în parafina sa apară niște blocuri pe acolo.
9
0
Sarmanul prumar, cat se lupta el pentru reabilitare si nici usturoi nu a mancat. Doar a fost vice pe vremea cand s-a furat masiv din tabara Navodari. Jaf la bunurile statului.
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510