REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Sindicaliştii portuari nu mai negociază nimic: vor demiterea lui Popa

Sindicaliştii portuari nu mai negociază nimic: vor demiterea lui Popa

Replica API 24 aprilie 2012 | 00:00 121

Ministrul Transporturilor şi-a trimis Corpul de Control în Port

Ministrul Transporturilor şi-a trimis Corpul de Control în Port

Protestele din Port au fost reluate ieri, chiar dacă ministrul Transporturilor le-a promis lucrătorilor portuari că le va soluţiona toate revendicările, mai puţin demiterea directorului general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Andrei Aurelian Popa. Lucrătorii portuari s-au trezit cu noaptea în cap şi au protestat la sediul Administraţiei Porturilor Maritime. Manifestaţia a durat pe durata întregii zile. Oamenii l-au aşteptat şi ieri pe directorul Companiei Aurelian Popa, în Port, dar acesta nu a ajuns la lucru.

Urmare a protestelor lucrătorilor portuari, Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control în Port. Doi inspectori din cadrul Ministerului Transporturilor au început de ieri verificările la sediul Administraţiei Portului Maritim Constanţa. Membrii de sindicat din CN APMC speră ca ministrul Transporturilor să se răzgândească în ceea ce priveşte demiterea lui Aurelian Popa din funcţia de director al companiei: "Am reluat formele de protest, deoarece ceea ce ni s-a promis ne nemulţumeşte. Noi avem o singură revendicare acum: demiterea lui Aurelian Popa din funcţia de director al Companiei. Sperăm ca ministrul Transporturilor să se răzgândească în ceea ce priveşte decizia de a nu-l demite pe Aurelian Popa din funcţie. S-a vehiculat că am creat noi o tiranie sindicală, dar nu este adevărat. Tot ceea ce vrem este o nouă echipă cu care să ne înţelegem", a precizat prim-vicepreşedintele Sindicatului din Administraţia Portului Maritim, Ştefan Marian. Ieri a fost cea de-a 59-a zi de proteste în Port. Cei ce protestau în faţa sediului fostei Gări Maritime spun că le-a ajuns cuţitul la os şi că nu mai iau în calcul posibile negocieri cu directorul CN APMC: "După ce ne-a chinuit 2 luni de zile, nu mai este loc de negocieri. Doar dacă se schimbă conducerea, atunci sindicatul să stea la negocieri", a declarat unul dintre protestatari.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272