REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Sindicatul funcţionarilor publici ameninţă cu greva generală!

Sindicatul funcţionarilor publici ameninţă cu greva generală!

Replica API 15 iulie 2015 | 23:12 178

Iniţiativă

Iniţiativă

Sursa foto: TVR

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) anunţă că apreciază începerea negocierilor, în regim de urgenţă, a legii salarizării bugetarilor considerând actualul sistem de salarizare ca fiind „un impediment în asigurarea serviciilor de calitate pentru cetăţeni, dar şi un factor de stimulare a corupţiei în acest domeniu”.

„Dat fiind interesul general al acestei legi, vă asigurăm de faptul că organizaţia noastră, vă va informa cu privire la procesul de negociere, precum şi asupra rezultatului acestuia. În cazul în care negocierile vor fi întrerupte sau rezultatul acestora nu va fi cel aşteptat de angajaţii din administraţia publică locală şi centrală vom continua demersurile cu privire la organizarea Grevei Generale”, anunţă preşedintele SNFPn şi vicepreşedinte al Cartel Alfa, Sebastian Oprescu. Potrivit acestuia, negocierile au loc între reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Negocierea a început luni şi va dura până la 30 august a.c., iar SNFP solicită promovarea în Parlamentul României a legii salarizării bugetarilor la începutul lunii septembrie a.c. şi aplicarea ei, etapizat, începând încă din acest an. Amintim că, în februarie a.c., peste 29.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţene din 38 de judeţe ale ţării şi din Bucureşti au protestat printr-o grevă de avertisment. În solidaritate cu acţiunea colegilor din ţară, angajaţii din administraţia publică locală constănţeană le-au urmat exemplul, aproximativ 2.000 de oameni. În luna ianuarie a.c., aproximativ 120 de persoane din cadrul Primăriei Constanţa, din cadrul Sindicatului Tomis sau al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administratia Publică din Constanţa, afiliate la Cartel Alfa, alături de colegii din primăriile tulcene Măcin şi Luncaviţa, au cerut demisia premierului Victor Ponta în faţa Instituţiei Prefectului din Constanţa, din cauza promisiunilor nerespectate în privinţa salarizării şi a altor sporuri, toate stipulate în Legea 284/2010, pe care o vor aplicabilă.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272