REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Sindicatul lucrătorilor de pe şantierul naval din Mangalia îl cheamă pe Tudose la dialog

Sindicatul lucrătorilor de pe şantierul naval din Mangalia îl cheamă pe Tudose la dialog

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:00 241

Sindicatul lucrătorilor de la şantierul naval Daewoo Mangalia Heavy Industries a transmis printr-un comunicat faptul că îi solicită premierului Mihai Tudose o discuţie despre funcţionarea şi dezvoltarea şantierului naval din Mangalia. Sindicaliştii precizează că şantierul din Mangalia are nenumeroase avantaje, precum poziţia geografică, forţa de muncă bine pregătită şi întreaga infrastructură, care nu ar trebui irosite doar pentru construirea unor „bărcuţe”, referindu-se, astfel, la afirmaţiile făcute în urmă cu câteva zile de Tudose.

”Am ajuns astfel pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte construcţia de nave comerciale de mare tonaj, Salariaţii companiei au fost şi rămân un partener dedicat, onest şi responsabil, un partener care a contribuit în mod direct la dezvoltarea companiei. Cele aproximativ 1 milion de ore suplimentare efectuate în 2016 au constituit sacrificii realizate de salariaţi, generatoare de consecinţe asupra sănătăţii şi vieţii de familie, sacrificii care au făcut din Şantierul Naval Mangalia un partener economic serios şi responsail, etalon pentru industria navală europeană”, scriu reprezentanții sindicatului.

Sindicatul Liber „Navalistul” îşi exprimă neîncrederea în capacitatea statului de a dezvolta compania, având în vedere că în ultimii ani doar s-a degradat.

”Este scandalos şi inadmisibil ca o companie care a livrat performanţe industriale notabile în ceea ce priveşte numărul de nave construite sau a standarelor de calitate, să aibă în acest moment datorii de 1,1 miliarde de euro, acest lucru nefiind posibil decât cu complicitatea directă a reprezentanţilor statului român”, mai scriu sindicaliştii.

Ei îl invită pe Mihai Tudose la dialog, solicitându-i să le prezinte planul de afaceri pentru anul 2018, strategia pentru funcţionarea şi dezvoltarea companiei, precum şi ce investiţii va face statul român odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni.

„Să ne transmiteţi dacă mâine, peste şase luni sau peste un an vom mai avea un loc de muncă în cadrul şantierului”, scrie sindicatul la finalul scrisorii.

Clicl pe imagini pentru comunicatul complet:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272