REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Singurul român absolvent al Academiei din SUA: "Obama este foarte prietenos"

Singurul român absolvent al Academiei din SUA: "Obama este foarte prietenos"

Replica API 1 iunie 2011 | 00:00 427

Ionuţ Dan Cristea a revenit la Constanţa, să lucreze la Frontieră

Ionuţ Dan Cristea a revenit la Constanţa, să lucreze la Frontieră

Ziua "Rezervistului Militar" a debutat în sunet de fanfară, la Prefectura Constanţa. Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a sărbătorit ieri ziua cadrelor militare în rezervă, în sala Remus Opreanu a Prefecturii. Ca şi anul trecut, au fost acordate diplome de excelenţă, anul acesta fiind nominalizaţi: generalului locotenet (r) Constantin Zeca, viceamiralului (r) Constantin Iordache, contraamiralului de flotilă (r) Aurel Constantin, generalului maior (r) Năstase Buriu, comandorului inginer (r) Ion Dumitrescu, comandorului (r) Gheorghe Roiu, colonelului (r) Ion Şurcă, maistrului militar principal (r) Ion Banu şi maistrului militar principal Dumitru Isac. La eveniment a participat şi constănţeanul Ionuţ Dan Cristea, cel care a fost felicitat de preşedintele Barack Obama în cadrul festivităţii absolvenţilor Academiei Gărzii de Coastă din Statele Unite ale Americii.

Tânărul în vârstă de doar 24 de ani este primul şi deocamdată singurul român care a absolvit cursurile Academiei Gărzii de Coastă din Statele Unite ale Americii. În prezent, Ionuţ Dan Cristea s-a întors în ţară, unde spune că va profesa ca şi poliţist în cadrul Poliţiei de Frontieră Constanţa. Tânărul spune că a rămas plăcut impresionat de întâlnirea cu preşedintele Barack Obama: "Acea strângere de mână a însemnat foarte mult pentru mine. A fost un sentiment deosebit, mi-am dat seama că cei 4 ani de studii în Statele Unite ale Americii nu au fost în zadar. Mi-am dat seama, văzând steagul României care a fluturat în dreptul preşedintelui Barack Obama, că tot efortul depus în perioada studiilor nu a fost în zadar", a spus Ionuţ Dan Cristea. "Obama este foarte prietenos", a mai spus tânărul, despre întâlnirea cu preşedintele Statelor Unite ale Americii. Ionuţ Dan Cristea este absolvent al "Liceului Teoretic" Lucian Blaga Constanţa, în promoţia 2002-2006. Ulterior, constănţeanul s-a înscris la cursurile Academiei Gărzii de Coastă din Statele Unite ale Americii, pe care le-a absolvit magna cum laude. "Pe tinerii care vor să devină viitori absolvenţi ai Academiei Gărzii de Coastă din Statele Unite ale Americii, îi sfătuiesc să muncească foarte mult. Nu este uşor, dar cu multă muncă, vor reuşi", a mai spus Cristea.

Roxana CĂLINEScU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272