REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.5° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Siria: Cel puţin 50 de persoane ucise în lovituri aeriene de coaliţia sub comanda SUA în estul Siriei

Siria: Cel puţin 50 de persoane ucise în lovituri aeriene de coaliţia sub comanda SUA în estul Siriei

Replica API 12 martie 2019 | 00:00 362

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise luni în lovituri aeriene întreprinse de coaliţia sub comanda SUA asupra ultimului bastion al grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei, a relatat agenţia siriană de presă Sana, citată de Xinhua.

Bombardamentele au vizat zona deţinută de organizaţia jihadistă în oraşul Baghouz din provincia Deir Ezzor, în estul ţării. Potrivit sursei, majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

Loviturile aeriene au fost întreprinse după ce Forţele Democratice Siriene (SDF), susţinute de SUA, au anunţat duminică reluarea luptelor împotriva ultimei redute a grupării Stat Islamic în estul Siriei, după un termen limită dat organizaţiei jihadiste şi familiilor militanţilor săi.

Termenul limită pentru predarea militanţilor SI şi a membrilor familiilor lor a expirat duminică după-amiază, după care operaţiunea SDF a fost reluată pe terenurile agricole din zona Baghouz.

De menţionat faptul că SDF a anunţat ultimul atac împotriva Statului Islamic la începutul lui martie, dar a amânat operaţiunea pentru a permite organizaţiei jihadiste şi membrilor familiilor militanţilor săi să plece.

Mii de persoane, inclusiv militanţi ai Statului Islamic, au plecat, în timp ce alţii sunt încă în zonă şi refuză să se predea.

SDF, aflate sub conducerea kurzilor şi care beneficiază de sprijinul coaliţiei sub comanda SUA, au lansat o ofensivă zdrobitoare pentru eliminarea Statului Islamic din regiunea de la est de fluviul Eufrat, în estul Siriei, începând din septembrie 2018.

Militanţii organizaţiei jihadiste sunt acum sub asediu într-o zonă mai mică de 2 km pătraţi, pe terenurile agricole ale Baghouz.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212