REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SISTEMUL RO-ALERT, ÎNCĂ UN EŞEC! MESAJ TRIMIS DIN GREŞEALĂ DE ISU DOBROGEA

SISTEMUL RO-ALERT, ÎNCĂ UN EŞEC! MESAJ TRIMIS DIN GREŞEALĂ DE ISU DOBROGEA

Replica API 5 august 2019 | 02:41 793

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă, 3 august a.c., o avertizare de cod roșu de averse torenţiale şi vânt puternic. Şi sistemul RO-ALERT a funcţionat. Sau mai exact... nu a funcţionat, după cum au semnalat foarte mulţi constănţeni care au constatat, DIN NOU, că mesajul de avertizare a ajuns după producerea evenimentelor meteo teribile! Iată o imagine elocventă în acest sens (adică, la ora 18.49 cetăţenii postau deja fotografii cu copaci prăbuşiţi peste maşini în municipiu, în timp ce mesajul RO-ALERT a ajuns la destinatari după ora 19.00!; ori, mesajul ar fi trebuit să ajungă la destinatari înainte de producerea evenimentelor!):

Click pe imagin! A se sesiza orele!!!

Conform autorităţilor, "sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile".

Citind precizările de mai sus, oferite de autorităţi, ne întrebăm: la ce ajută RO-ALERT, cum poate fi pregătită populaţia în cazul unui pericol iminent, dacă mesajele ajung după producerea evenimentelor?! Sau este doar un sistem implementat "doar să fie acolo", pentru a se mai cheltui nişte bani?!

"Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017", mai precizează autorităţile pe site-ul oficial.

UPDATE:

Un ofițer al ISU Constanța a fost sancționat, duminică, după ce a trimis un mesaj RO-ALERT greșit, sâmbătă seara, când județul a fost sub avertizare Cod portocaliu, a anunțat șeful ISU Constanța, Daniel Popa. Întrebat dacă alertele au fost trimise populației la timp, șeful instituției a precizat că există un timp care se pierde între primirea mesajelor de la ANM și transmiterea lor, necesar pentru redactarea textelor.

„Din greșeală operatorul nu a modificat mesajul și l-a transmis cu Codul roșu. Am intervenit ulterior. Era în plin cod portocaliu, aveam peste 170 de apeluri. Nu este singura aplicație de informare, este și aplicația DSU, mai avem și alte aplicații pe care transmitem alertele meteorologice. (…) Primul apel a venit la 17.45. Nici nu apăruse mesajul de Cod portocaliu pentru intervenție. Există un timp între primirea de la ANM și transmiterea de către noi. Operatorului îi ia în jur de cinci minute redactarea apelului. Faptul că a apărut mesajul, acel ultim de Cod Portocaliu, era îndreptarea erorii”, a declarat Daniel Popa.

Potrivit acestuia, ofițerul de serviciu a fost sancționat cu o mustrare scrisă. „Am luat măsuri. A fost sancționat disciplinar ofițerul de serviciu, cu mustrare scrisă. Va avea repercusiuni vizavi de evaluarea anuală și nu va putea participa la eventuale concursuri sau examene de promovare într-un viitor apropiat. În plus, vom reinstrui personalul pentru a utiliza mai eficient pentru ca lucrurile să devină mai bune”, a mai spus șeful ISU Dobrogea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti asteptari prea mari din partea unor bugetari plictisiti
1
0
Nenea ala sigur dormea prin vreun birou, si cand l-a gasit sau trezit dispecerul deja era tardiv..... ar trebui si el sa raspunda ca nu anuntat oamenii, poate mutau masinile daca stiau ca vine nasoala
2
1
Pe noi nu ne a intrebat nimeni nimic,legile trebuiesc votate de catre popor nu de niste burtosi anti romani si de curvele si sclavii lor de 22 de ani max 28.Va iau sistemul de alerta in pula!Voi cheltuiti 6 miliarde cu un tampit de arab corupt si slugoi?aloo?!!??de ce nu il puneti la exterene? macar stim cum ne pozitionam.Asa faceti futu v as amantele si secretarele si sefele de cabinet!Suneti degeaba lua va s zilele pe care le mai aveti de trait sper sa fie putine
11
2
Sa va iau sistemul in pula
13
0
Pt 4:35. Nu am crescut nici cu telefoane, nici cu masini, nici cu internet. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne inchidem in grota si sa ne uitam la un tv alb negru. Ne adaptam vremurilor. Daca tot s-au cheltuit 6 mil euro pe un sistem de avertizare, vrem sa si functioneze. Daca ma anunta DUPA ce s-a intamplat, e la fel de utila ca o caramida. Daca tu esti de acord sa se cheltuie milioane de euro pe o caramida, iti meriti soarta. Noi vrem mai mult
17
1
Inca un sistem de furt calificat. O gramada mare de pesedei care freaca pula pe banii populimii. Muie cu cacat !!!
9
1
Ai dreptate dar daca titlul era "sistem in vaoloare de milioane euro nefunctional"nu mai acuzau oameni sistemul Ro- Alert ci pe aia care au cheltuit bani aiurea, la fel si cu milioanele "platite" pentru rachetele antigrindina care nu functioneaza pentru ca nu sunt adica baieti destepti au zis hadeti ma sa trecem pe acte ca am cumparat si bagam bani in buzunar oricum la cate miliarde de euro se fura im tara asta ce facem noi e aproape legal si la un control spunem ca am folosit rachetele nu stiu cand si gata.
8
2
Harapul incompetent -arafat e ala care a creat sistemul ro-alert. Alertele se pot dezactiva foarte usor din mesaje-setari.
7
5
Papleaca asta de sub mine nu a inteles nimic.Si o meduza a inteles care e treaba cu ro alert bre,dar schema era alta..noi altceva vorbeam pe aici..
6
1
Unii din idiotii de mai jos chiar nu inteleg menirea acestui articol. Bai fraierilor, normal ca este posibil sa iti dai seama de starea vremii dar statul Romani a cheltuit sume uriase inclusiv din banii vostri, pt a face o aplicatie utila in cazuri de acest fel, dar care nu merge! Asta este problema Romaniei, banii publici sunt sifonati fara jena de politicieni pt contracte prost facute, dar sunt alesi in continuare de aceasta prostime masochista!
14
7
chiar am primit mesaje de la ora 18.00 dar oricum este simplu sa iti dai seama daca vine doar o ploaie usoara sa o furtuna puternica te uiti pe cer vezi cam ce viteza are vantul si este simplu, nu mai putem de aplicatii, aveti pe aplicatii si cand sa mergeti la wc?
12
5
Golaneala MARE pe banii nostrii!
17
0
m-a avertizat cand trecuse furtuna....in rest statul roman vegheaza pt noi....trebuie sa fii oligofren sa te increzi in asemenea prostii
21
0
.... in pizda la nevasta ! Cand vrea sa fie fututa sa va ... alerteze ! Daca nu , ea se duce la vecinu' ! Terminati cu prostiile si cu banii aruncati aiurea pe tot felul de aplicatii ! Cand vezi ca pe cer sunt nori negrii si incepe vijelia ... te duci in plm si iti muti masina de sub copac ! Simplu !
31
1
ce ma ati crescut cu sistemul ro alert? nu esti in stare sa vezi ca e nor pe cer si vine ploaia sau daca sunt mai multi poate sa fie si o furtuna?vreti alarme,coduri acum.trebuie sa va spuna aplicatiile ca vine furtuna nu sunteti voi in stare sa va dati seama.scoateti drak capul din telefoane si uitati va pe cer
51
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272