REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SITUAȚIA bisericii de la Casa de Cultură RĂMÂNE încă INCERTĂ

SITUAȚIA bisericii de la Casa de Cultură RĂMÂNE încă INCERTĂ

Replica API 1 februarie 2021 | 23:04 3445

Biserica din parcul Casei de Cultură se află de ani de zile într-o situație incertă. Acest lucru pare să nu se schimbe prea curând, iar constănțenii nu mai au nicio speranță că-și vor recăpăta parcul înapoi în viitorul apropiat. În prezent, există un proces în instanță între asociația Constanța Altfel și Arhiepiscopie, după ce asociația a contestat autorizația de construire, iar aceasta a fost suspendată.

Arhiepiscopia așteaptă soluționarea cazului

Parcul de la Casa de Cultură este umbrit și în prezent de o construcţie ce veghează asupra lui de ani de zile. Aici urma să fie construită Catedrala Eroilor. Cum situația parcului, dar și a bisericii este încă incertă, reporterii replica au luat legătura cu reprezentanții Arhiepiscopiei pentru a afla detalii. Aceștia au precizat că lucrurile stau pe loc pentru că încă există un proces pe rol între asociația Constanța Altfel și Arhiepiscopie. „Există un proces pe rol în acest sens și așteptăm soluționarea acestuia”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei.

Teren trimis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului din 2001

Terenul situat în parcul din zona Casei de Cultură, în suprafaţă de 6000 mp, pentru edificarea acestor sfinte lăcaşuri, a fost transmis în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului în iunie 2001 prin Decizia nr. 276 a Primăriei Constanţa, la vremea aceea primar fiind Radu Mazăre. A fost gândită construirea unei Catedrale a Eroilor deoarece, în imediata vecinătate, în parc, se află Monumentul închinat Eroilor Neamului.

Autorizația de construire, suspendată

Asociația Constanța Altfel a contestat în instanță autorizația de construire pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii din Parcul Casei de Cultură. Acțiunea a survenit pe motiv că lăcașul de cult ar urma să fie ridicat pe spațiul verde din parcul de la Casa de Cultură acolo unde, deja, există un lăcaș de cult, Parohia Sfânta Treime. Decizia de suspendare a autorizației a fost pronunțată de Curtea de Apel Constanța joi, 3 octombrie 2019.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Peep show masculin sa fie acolo. Sa vina femeile popii omosecsualii toti iubitorii de sex tare.
0
0
mai e si rahatul ala de bunker neterminat din parcul de la gara .
3
0
Parca ar fi prima in aceasta situatie. Am citit comentariile ca sa nu ma repet. Andreea are dreptate, Pe B-dul Tomis mai sunt doua facute in dispretul legii. Nu zic ca nu ne trebuie si biserici. Trebuie dar sa fie facut cum trebuie. Cea dinspre Tomis III a fost o improvizatie iar cea de langa Petrom facuta prost cu toate ca puteau sa o faca cum trebuie pentru ca teren era. Aste este un fel de dictatura religioasa de care istoria ne poate spune multe.
7
0
daramat. direct.
8
0
Biserica trebuie demolata pentru ca in Cta nu s-au construit spitale, sali, etc??? Cu logica stai nemaipomenit, n-am ce zice...deci, daca demolam, crezi tu ca rasar ca prin minune ;scoli ,spitale...etc Vai tie, cap ai minte ce-ti mai trebuie...
5
8
... se reped sa amendeze orice constantean normal care are o casa in constructie si nu o acopera cu plasa sau bannere. Cica afecteaza estetica orasului, chiar daca e in Coiciu. Pe astia cu mastodontul asta semi-abandonat, la bulevard, nu-i mai urmareste nimeni. Aceeasi Marie la primarie ...
16
0
Informativa bine ca sar putea ca fostul primar Mihaiesi sa fi dat in folosinta biserici acel teren care a ciopartit parcul...de parca o catedrala nu poate fi facuta in afara orasului.....
6
1
Ce parc frumos era prin 1990, cand mergeam zilnic la Scoala Generala 42, viitor Liceu de Arta si actual Colegiu Regina Maria. Ce vremuri! Ce frumusete si aer curat. Alergam proba de rezistenta la ora de sport, adica 1000 de metri, pe trotuarul acelei stradute care da in Lapusneanu. Ce placere!
12
0
Biserica trebuie demolata,ca si cele de pe bd.Tomis.In Constanta.dupa 1990 nu s-a construit spitale,infrastructura la radet,sali polivalente,etc instructive cetateanului dar voturile au venit de la biserica.
16
1
baruri, cluburi si bordeluri! necesitati urgente!
5
6
darmati mizeria aia mai repede
11
1
Demolat urgent
12
1
de ce incerta,ar trebui demolata de indata cazemata hidoasa si replantat locul cu flori,mai este una langa la fel de folositoare,sa nu uitam nici de cea din padurea garii,pe care se concentrase un popandau venit din ungurime si inca cea de pe trotuarul din tomis,toate trebuiesc demolate in viteza cea mai mare
15
3
minata si detonata. Dar sa fie si IPS cu Tanasescu inauntru !!!
12
5
Porcii de pochi vor biserici in toate parcurile. Cum sa faci biserica langa biserica. Primarii si consiliul local sunt de vina ca au aprobat autorizatie. S-a umplut orasul de biserici. Nu mai au loc pochii unde sa se imbogateasca pe spinarea prostilor. Amandoua bisericile trebuie rase si refacut parcul. Are Chitac sange in instalatie sa-i puna pe pochi cu botul pe labe ?
14
3
Prea multe biserici inutile si prea putine spitale moderne.
22
3
Jeguri de popi si secatura de mazare. Aveau si oamenii aia un parculet, care in Anglia se numeste sens giratoriu si l-au distrus si pe ala
24
3
s134231313
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468