REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.5° Constanța Dum., 14 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6790
30.5° Constanța Duminică, 14 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6790
 

Situaţia judecătorului Arhip va fi analizată de CSM în februarie!

Situaţia judecătorului Arhip va fi analizată de CSM în februarie!

Replica API 18 noiembrie 2016 | 00:00 356

Cercetare disciplinară

Cercetare disciplinară

Bogdan Alexandru Arhip (sursa foto facebook)

Secţia pentru judecători în materie disciplinară va analiza situaţia magistratului Bogdan Alexandru Arhip, din cadrul Judecătoriei Constanţa, pe 16 februarie 2017, la ora 9.30. Amintim că inspecţia Judiciară a finalizat cercetarea disciplinară în cazul acestuia, în urmă cu câteva zile.

„La 9 noiembrie 2016, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară privindu-l pe judecătorul Arhip Bogdan Alexandru de la Judecătoria Constanţa pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a cu aplicarea art. 991 alin. (2) şi art. 99 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, reţinându-se că judecătorul, în cazul primei abateri, a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuţie solicitările experţilor şi a refuzat să discute cererile acestora, a refuzat să pună în discuţia părţilor cererea formulată de una dintre acestea şi a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată cu privire la modul şi calitatea în care au fost citate persoane minore, precum şi în privinţa modului în care urma să se desfăşoare audierea, iar în cazul celei de-a doua abateri a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al şedinţei de judecată.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză”, se arată într-o comunicare a Inspecţiei Judiciare din data de 9 noiembrie. Precizăm că este vorba de scandalul de la centrul educaţional şi de dezvoltare timpurie din Constanţa, „Micul Regat”, care pare că nu mai ia sfârşit. Totul a pornit din momentul în care judecătorul Bogdan Arhip a decis audierea minorilor şi de atunci continuă acest episod, în sensul că jandarmii nu-i găsesc la domicilii, iar Arhip îi amendează şi tot aşa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191