REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Situația LUCRĂRILOR la Cazinoul Constanța: Ce spune arhitectul!

Situația LUCRĂRILOR la Cazinoul Constanța: Ce spune arhitectul!

Replica API 3 martie 2020 | 00:00 803

Începutul primăverii vine cu noi paşi în schema de reabilitare a clădirii-simbol de la malul mării-Cazinoul! În interiorul acestuia se află amplasate, la momentul actual, schele care permit analiza propriu-zisă a situaţiei emblemei, aşa cum a povestit, pentru Replica, arhitectul Radu-Ştefan Cornescu, unul dintre cei mai renumiţi arhitecţi ai oraşului nostru, aflat în strânsă legătură cu echipa de proiectare.

Arhitectul a declarat, pentru Replica, că o echipă de specialişti lucrează la identificarea soluţiilor optime pentru redarea cât mai fidelă a elementelor originale care au stat la baza stilului art nouveau al Cazinoului.

“Se încearcă redarea cât mai în detaliu a elementelor artistice constitutive, ascunse, pe alocuri, chiar şi sub trei straturi, din cauza restaurărilor anterioare. Sunt foarte multe detalii de care trebuie să se ţină cont”, a adăugat acesta.

Totodată, Compania Națională de Investiții afirmă: “Lucrările din faza de proiectare pentru Cazinoul din Constanța sunt în derulare! Se fac expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii, iar specialiștii lucrează la identificarea celor mai bune variante de intervenție privind reabilitarea vitraliilor şi a elementelor de arhitectură decorativă”. La momentul actual, proiectul de restaurare şi consolidare a Cazino-ului din Constanţa, început la data de 15 ianuarie anul curent, şi cu o durată estimativă de 30 de luni, se află în stadiul iniţial al proiectării, urmând ca de la 15 aprilie să intre in faza de execuţie propriu-zisă. La începutul anului ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a venit la Constanța, ocazie cu care și-au luat angajamentul, alături de constructor, că la sfârșitul lucrărilor vor preda constănțenilor cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre.

La nivelul CNI, în perioada 2012 – 2018, au fost derulate 3 proceduri de achiziție publică privind reabilitarea acestui obiectiv de investiții. Principalele motive ale anulării procedurilor demarate de-a lungul timpului de către CNI au fost reprezentate tocmai de lipsa unor operatori economici capabili să îndeplinească toate condițiile impuse de caietele de sarcini. Astfel, după aproape 8 ani de zile și nu mai puțin de 4 proceduri de achiziție publică, Cazinoul din Constanța are o șansă reală de a-și recăpăta măreția de altădată. Aedificia Carpaţi SA este firma care se va ocupa de restaurarea Cazinoului.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa dea un lavabil si gata.Asa au fost toate lucrarile
5
1
Sa il darame si sa faca in loc mol s-au parcare cu sms
4
1
cu schela aia luata de la gunoi si cu cei doi dorei o sa faca un cacat mare !!! Pe care-l dau la lins animalelor hoate !!!
5
1
Daca peste 10 ani va fi gata, m-ar surprinde total !
8
1
astia vor sa va arate ca uite, sunt implicati, chiar au pus mana la treaba. O sa discutam dupa alegeri si o sa vedeti ca lucrarile au fost ABANDONATE, si totul a fost un exercitiu de imagine ca sa-l votati iar pe FAGADAU
11
2
Aedificia Carpati este o firma serioasa, de mare incredere!
5
6
Esti un prost!
4
13
Or sa faca o spoiala pe bani multi si termen lung...in 3 ani incepe sa se coscoveasca...trebuie inceput cu fundatia si trebuie supravegheate zilnic lucrarile de cineva caruia ii pasa si se pricepe...
15
4
hotie machidoneasca marca pesede.Cazinoul reperat pe banii nostri,apoi dat la muls si produs,moca,la cine trebuie.Profitul in buzunarele lor,fara sa dea un leu.Bizonului i se flitira lozinci,cazinou,mindrie,cta,bla bla.Inteligentilor de votanti !
12
4
Inseamna doi ani si jumate. Daca se apuca sa consolideze fundatiile lucrarea va dura 10 ani.
17
2
Da e meritul guvernului pina la venirea liberalilor ,asta ptr corectitudine.
19
9
Aici nu este meritul lui fagdau, sa nu incerce in campanie sa culeaga laurii. Aici este meritul guvernului, dar nu mai conteaza culoarea politica. Primarul constantei este un incompetent pe care il depasesc proiectele mari.
32
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212