REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Situaţia malurilor surpate la Cumpăna SE AGRAVEAZĂ: a fost afectată rețeaua de canalizare menajeră

Situaţia malurilor surpate la Cumpăna SE AGRAVEAZĂ: a fost afectată rețeaua de canalizare menajeră

Replica API 31 iulie 2019 | 00:00 423

Situaţia de la Cumpăna, în zona în care se surpă malul, este din ce în ce mai gravă. În cursul zilei de marţi, 30 iulie, prefectul Dan Jeacă a convocat în ședința ordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

La discuţii au participat reprezentanți ai Companiei Naționale Administrația Canalelor Navigabile SA (CN ACN) și ai Primăriei Cumpăna, care au precizat că în momentul de faţă alunecarea de teren a afectat rețeaua de canalizare menajeră. De asemenea, distanța minimă dintre gardul caselor riveranilor și conturul alunecării evidențiat pe cota terenului natural este de aproximativ 7 metri. Pentru prevenirea accidentelor, accesul rutier pe drumul de exploatare este blocat începând cu 50 metru din amonte de alunecare până la 15 metri aval față de limita acesteia.

În condiţiile date, reamintim că administraţia locală a decis, prin hotărâre a Consiliul Local Cumpăna, mutarea familiilor din cele trei case aflate în prima linie dinspre zona afectată în locuințele puse la dispoziție de către primărie.

În cadrul şedinţei, CN ACN a precizat că expertiza finală a fost înaintată către proiectant, care, la momentul de față, elaborează documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI). Conform programului de predare, DALI va fi înaintat către CN ACN până pe 2 august a.c., care va depune la Ministerul Transporturilor, până la 9 august a.c., toată documentația pentru inițierea și aprobarea HG pentru obținerea de urgență a finanțării obiectivului de investiții. Până atunci se vor avea în vedere menținerea monitorizării situației, intervenția în conformitate cu recomandările specialiștilor şi comunicarea permanentă între factorii implicate, a precizat prefectul Dan Jeacă.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu vand casa cat mai repede, ca incepe sa se surpe si plec de aici
3
0
Pune si poza cu tantel cu cuibul in cap, care se vedea elena si arata niste puncte calculate si cum va sa fie, pcr gen..... unde e solutia?
5
0
Domnule reporter, mai treci pe acolo sa schimbi fotografia, din respect pentru cititori. Surparea a ajuns la picioarele doamnei din fotografie. Tu o pui tot pe cea facuta la 1 Mai.
4
0
Ce crapatura are giju!
8
0
BASESCU e vinovat ?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272