REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Situaţie DE NECREZUT la Eforie! Mai multe persoane care beneficiau de locuinţe sociale vor fi EVACUATE în plină iarnă

Situaţie DE NECREZUT la Eforie! Mai multe persoane care beneficiau de locuinţe sociale vor fi EVACUATE în plină iarnă

Replica API 22 decembrie 2017 | 20:03 544

Crăciunul înseamnă bucurie în familie, unitate și iubire. Anul acestea, mai multe familii din localitatea constănțeană Eforie au primit un „cadou” din partea conducerii primăriei. În ședința de Consiliu Local, care a avut loc pe data de 20 decembrie a.c., consilierii au votat (cu doar 6 voturi împotrivă) rezilierea mai multor contracte sociale ale persoanelor care beneficiează de locuințe. Practic, chiriașii sociali trebuie să părăsească acoperișul de deasupra capului în plină iarnă. Aici vorbim de 17 familii ale căror contracte au fost reziliate.

Locuitorii din Eforie sunt revoltați de ultima decizie luată de către consilierii locali care ar trebui să le apere interesele. În ultima ședință, aleșii locali au decis rezilierea contractelor sociale a mai multor persoane din localitatea de la malul mării. Comisia socială a decis ca aceste contracte de închiriere sociale, în număr de 17, să fie reziliate pe motiv că există lipsă de documentație la dosarele depuse pentru actualizarea lor. În cauză au fost contracte vechi de câțiva ani, unde oamenii nu aveau restanțe sau s-ar afla în litigii cu Primăria.

Desigur, în timp ce se citeau persoanele în cauză care sunt afectați, consilierii care au votat împotrivă au punctat faptul că nu li se pare în regulă cum se procedează, în sensul că există aceeași motivație pentru toți chiriașii sociali. La un momentdat, în timpul ședinței, un chiriaș s-a ridicat și a precizat faptul că a depus în timp util actele necesare dosarului social.

Această persoană a mai precizat că dosarul nu a fost găsit când a fost la Comisia Socială, iar consilierii au precizat că îi lipsesc o declarație notarială. În cauză, persoana respectivă a precizat în cadrul ședinței ordinare faptul că notarul nu poate să îi elibereze o astfel de declarație pe motiv că este fals în acte, iar aceasta a cerut o soluție viabilă consilierilor.

Consilierii din comisia socială i-au spus femeii să găsească dânsa o soluție. Primarul Robert Șerban a intervenit în cadrul discuției și i-au punctat faptul că există căi de atac. Un alt consilier a intervenit în cadrul ședinței și a precizat: „Nu am făcut noi legislația, doamnă”. Situația incredibilă urmează să fie soluționată prin atac. Persoanele vor primi o comunicare prin poștă prin care vor avea la dispoziție 30 de zile să atace decizia, altfel vor fi evacuați.

De menționat este faptul că edilul localității nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Ce spune legislația cu privire la evacuări

Totuși, potrivit legislației în vigoare, conform legii 202/2010, „nici o evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată. Dispoziţiile alin. 1 nu se aplică în cazul evacuării persoanelor care ocupă abuziv, pe căi de fapt, fără niciun titlu, o locuinţă, şi nici celor care au fost evacuaţi pentru că pun în pericol relaţiile de convieţuire sau tulbură în mod grav liniştea publică”.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212