REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

SITUAŢIE EXPLOZIVĂ ÎN UCRAINA: Cel puţin 18 oameni şi-au pierdut vieţile pe străzile din Kiev

SITUAŢIE EXPLOZIVĂ ÎN UCRAINA: Cel puţin 18 oameni şi-au pierdut vieţile pe străzile din Kiev

Replica API 19 februarie 2014 | 00:00 104

În pragul războiului civil

În pragul războiului civil

Cel puţin 18 oameni şi-au pierdut viaţa în Kiev, în urma confruntărilor sângeroase dintre forţele de ordine şi protestatarii furioşi. Manifestanţii au atacat clădirile oficiale, pe care le-au şi ocupat, au incendiat cauciucuri şi maşini şi au tras în forţele de ordine. Conform Russia Today, cei 7 poliţişti care şi-au pierdut viaţa în decursul unei singure zile, cea mai sângeroasă de la începerea conflictului, au fost împuşcaţi mortal.

Cel puţin 11 protestatari au fost şi ei împuşcaţi mortal, conform surselor oficiale. În plus, 221 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, 114 dintre ei fiind spitalizaţi. Spitalele din capitala ucraineană fac faţă cu greu numărului mare de victime, scrie TSN, care mai adaugă că în sălile de operaţii lucrează la foc automat. În urma nebuniei care a cuprins locuitorii Ucrainei, oamenii s-au ales cu amputări, ochi scoşi şi răni ale extremităţilor. Ministerul de Interne ucrainean a raportat, de asemenea, că din 135 de poliţişti care au fost duşi la spitale, pentru îngrijiri medicale, 35 sunt în stare critică! Filmările şi pozele realizate de mass-media surprind oameni înnebuniţi care se împuşcă între ei, protestatari care aruncă cocktailuri Molotov şi incendiază tot ce le iese în cale. Forţele de ordine ripostează, la rândul lor, cu grenade, gloanţe - unii au zis că folosesc muniţie adevărată, nu gloanţe de cauciuc! - şi gaze lacrimogene.

Autorităţile insistă ca protestatarii şi mai ales femeile şi copiii să părăsească Piaţa Independenţei, Maidan, care a devenit locul unde violenţe de nedescris au avut loc în ultimele 3 luni. În plus, Ambasada canadiană de la Kiev a fost cotropită de protestatari, care au provocat distrugeri şi au atacat personalul.

E.A.

video: RT.com

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272