REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

SITUAȚIE TENSIONATĂ la liceul George Călinescu! Profesorii continuă boicotarea noului DIRECTOR

SITUAȚIE TENSIONATĂ la liceul George Călinescu! Profesorii continuă boicotarea noului DIRECTOR

Replica API 20 octombrie 2020 | 18:47 5022

Profesorii liceului George Călinescu sunt în continuare nemulțumiți de faptul că ISJ (Inspectoratul Școlar Județean) Constanța nu le-a băgat în seamă solicitările, și anume schimbarea directorului actual cu unul dintre profesorii liceului. După ce întreg consiliul de administrație și-a dat demisia, pe 18 octombrie a fost convocat un consiliu profesoral unde au fost invitați și reprezentanții ISJ pentru a rezolva situația astfel creată.

Noi ne dorim în continuare pe cineva din liceu ca director

”Noi azi am convocat un consiliu profesoral, așa cum spune legea cu 2 treimi din corpul profesoral, am invitat reprezentanții ISJ încă de vineri. Dânșii au venit și ne-au întrebat care e problema și ce ne dorim. Le-am spus că ne dorim un lider pe care să putem să îl urmăm, care sa ne reprezinte si ca vrem un om de-al nostru. Indiferent de argumentele aduse de noi, cei de la ISJ au insistat că nu i-am oferit doamnei director o șansă, și că să îi oferim o șansă. Noi ne dorim în continuare pe cineva din liceu ca director, avem oameni foarte bine pregătiți, care au obținut rezultate pe unde au fost inclusiv la inspectorat, sunt experți în management. Interesul învățământului este ca o unitate de învățământ să progreseze, ca oamenii să performeze. Poate voiau dintre colegii noștrii să fie directori și atunci de ce să vină cineva din afară? Astăzi au participat 47 de oameni cei care nu au venit aveau ore la alte școli. Ne simțim jigniți mai ales că s-a spus că domnii directori dinainte și-au dat demisia din cauza noastră, cu toate că nici unul dintre ei nu a spus. a declarat profesor Iulia Bulacu, liderul de sindicat, pentru ziarul Replica de Constanța.

Dacă vă aduceam director pe Ana Blandiana sau Cărtărescu, i-ați fi acceptat?

Potrivit spuselor profesorilor, unul dintre inspectorii din cadrul ISJ ar fi făcut o remarcă prin care ar fi încercat să sublinieze că profesorii ar fi fost nemulțumiți indiferent de persoană care ar fi fost adusă la cârma instituției de învățământ. Astfel, acesta ar fi replicat: ” Dacă vă aduceam director pe Ana Blandiana sau Cărtărescu, i-ați fi acceptat?”.

Reprezentanții ISJ nu au dorit să comenteze situația creată, iar Sorin Mihai, inspectorul școlar general nu a putut fi contactat până la scrierea acestui articol.

Deocamdată lucrurile rămân neclare la liceul George Călinescu, profesorii susținând că vor merge mai departe cu acest boicot al noului director.

Citește și REVOLTĂ la Liceul George Călinescu! Profesorii sunt NEMULȚUMIȚI că li s-a IMPUS un director din AFARĂ!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920