REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Situaţie tensionată la Liceul Virgil Madgearu! Directorul instituţiei îl acuză pe noul şef al ISJ de HĂRŢUIRE!

Situaţie tensionată la Liceul Virgil Madgearu! Directorul instituţiei îl acuză pe noul şef al ISJ de HĂRŢUIRE!

Replica API 14 septembrie 2017 | 00:00 533

Spirite încinse la Liceul Virgil Madgearu din Constanța! Directorul instituției nu reușește să cadă la pace cu profesorii din instituție, după cum spune însăși Camelia Marcu, directorul școlii. Mai precis, încă de când a câștigat concursul pentru postul de director, se simte hărțuită atât de profesori, cât și de inspectorul general Petrică Miu (proaspăt instalat pe funcţie). Ea spune că profesorii sunt supărați că a luat mai multe măsuri în cadrul școlii pentru o activitate mai bună.

Faptul că profesorii nu mai pot fuma sau comercializa diverse produse cosmetice sunt câteva din motivele pe care le invocă Camelia Marcu. Profesorii, pe de altă parte, au precizat că vor formula un punct de vedere după ce presa a fost invitată la ședința Colegiului Profesoral, care a avut loc în cursul zilei de miercuri, 13 august a.c., dar a fost întrerupt de prezența reporterilor invitați de către director. Camelia Marcu a punctat care sunt motivele pentru care a chemat presa și acest lucru se învârte în speța faptului că nu se pot ține ședințele cu profesorii într-o atmosferă normală, iar tensiunile constante provoacă o stare de disconfort pentru director.

„Mi-aș dori ca presa să constate cum se desfășoară un colegiu profesoral în acest liceu, cu unii dintre colegii mei care nu dau voie altora să își exprime opinia liber și susțin gândurile domnului inspector general numit provizoriu, Miu Petrică, și anume să fiu demisă din funcție. Astfel că în 7 septembrie a avut loc un consiliu și nu am fost lăsată să conduc, în calitate de președinte al Consiliului Profesoral.

Acești colegi au părăsit sala, au chemat inspectorul general adjunct și un alt inspector de sector și au cerut să conducă aceștia ședința. S-au ridicat și doamna profesor de educație fizică a cerut demiterea mea, fără să argumenteze. Inspectorul general adjunct a consiliat acești profesori cum să procedeze, care sunt pașii. Drept pentru care acești colegi acum încearcă să însceneze un dosar și o argumentare pe care o vor înregistra la inspectorat, urmând ca ultimul pas și anume auditul, făcut de cei pe care o să numească primarul Constanței, să fie ultimul pas.

Eu consider că deja este o hărțuire la adresa mea pe care acest domn inspector general numit, Miu Petrică, o face încă din 26 noiembrie 2016, când la concurs a făcut parte din comisie și a punctat cu nota 2 prestația mea. Conform legii, dacă există o diferență mai mare de un punct între membri comisiei, un profesor nu mai are voie să facă parte din comisie sau să fie promovat într-o funcție timp de 5 ani.

La cererea de a se lua măsurile potrivite, adresată fostei generale Bucovală, nu s-a luat nicio măsură. Am adresat și Ministerului și nicio măsură. Hărțuirea continuă și în ședința de directori. Acest domn general a vorbit în ședință că nu poți să ocupi funcția de director dacă nu faci față stresului. Faptul că eu fac față stresului este evident.

Mă aflu și acum în această calitate de manager, dar din moment ce eu am misiunea de a face tot posibilul să existe un comfort psihic pentru profesori, pentru elevi, pentru părinți, să meargă calitatea educației mai departe, misiunea mea nu coincide cu misiunea acestui inspector, și anume să cauzăm stres profesorilor. Eu aș încheia spunând că aș dori să fiu lăsată în pace pe acest mandat de 4 ani, cel puțin pe acest mandat, dacă nu chiar mai mult, să pot să duc sarcinile și atribuțiile mai departe, pentru că eu mi-am dorit să fac ceva pentru elevi, părinți, pentru a fi și ei fericiți, foarte bine pregătiți profesional, mai ales că într-un oraș precum Constanța, chiar avem nevoie de aceste specializări, care se regăsesc în liceul meu”, a punctat directorul Liceului „Virgil Madgearu”, Camelia Marcu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu stiam ca onor dna director detine un liceu. Din punct de vedere al exprimarii in limba romana avem dubii ca ar fi absolvit ...unul !
0
0
despre igiena dle inspector
0
1
Nea asta se incurca cu toate aberatiile si invatamantul are de suferit. Nu am vazut nici o initiativa in legatura cu ce se poate face cu scolile, sa fie sigure sau sa fie renovate
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108