REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Slujbele de Paşte, COMPROMISE. Preot constănțean: "Și mort, tot în fața lui Hristos stau"

Slujbele de Paşte, COMPROMISE. Preot constănțean: "Și mort, tot în fața lui Hristos stau"

Replica API 12 martie 2020 | 00:00 2443

Noile măsuri pentru limitarea accesului publicului în spații închise la 100 de persoane vizează și bisericile. Arhiepiscopia Tomisului a decis ca în parohiile unde se estimează că prezența la slujbe va depăși acest număr, slujba să se oficieze în afara lăcașului de cult, așa cum se obișnuiește la hramuri.

"Toate măsurile anunțate până acum de oficialități vizează în mod firesc și necesar reducerea drastică a aglomerației in toate spațiile publice, nu suspendarea totală a activității din ele. Bisericile nu fac desigur excepție și nici nu trebuie să devină obsesia persistentă a cuiva", a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Întrebați despre posibilitatea ca aceste măsuri să vizeze și sărbătorile pascale, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului ne-au precizat că este prematur ca acest subiect să fie luat în calcul. Deși nu poate fi catalogată drept o declarație oficială, preotul Eugen Tănăsescu și-a exprimat părerea pe site-urile de socializare, vizavi de o posibilă închidere a bisericilor. "Oricine îmi va spune să închid Biserica va primi neascultarea mea. Și mort, tot în fața lui Hristos stau", a fost poziția preotului constănțean.

Biserica pledează ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autoritățile medicale și a tuturor reglementărilor guvernamentale, au mai transmis reprezentanții Patriarhiei. "Credința in Dumnezeu este într-un asemenea timp și antidotul ideal la virusul fricii și al deznădejdii demobilizatoare", a conchis Bănescu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tare spalati pe creiere mai sunt unii ''credinciosi''!
0
0
Dumnezeu nu spune sa -ti faci rau constient fiind de acest fapt. Nici sa-i supui pe restu la un virus. Intelegi gresit parinte. Deci musulmanii , istraelienii cu Mormantul Sfant decid sa inchida si e ca si cum aia -s prosti si n au credinta. In fata lui Dumnezeu poti sta si acasa in post si rugaciune
0
0
Iisus Hristos a vindecat oameni,lucru ce a dus la batjocorirea lui de catre preotii de atunci dar in final si la votul dureros dat de multimer. Dumnezeu nu cere sa fii idiot si sa-ti risti viata aiurea,ci sa lupti pentru viata ,sa ajuti semenii,sa fii bun. Si azi oamenii care fac bine sunt batjocoriti si marginalizati,li se spune fraieri,pampalai si asa mai departe. E sufficient,nu mai trebuie ca preotii fara har sa indemne crediciosii la atitudini cretine,nu crestine cum ar trebui. Asa cum avem o majoritate de lideri dilii ca nu-si merita postul,gasim si printre preoti unii slabi rau de tot.
3
0
pupatear toate neamurile din italia
3
0
Bai tanasescule esti dracul in persoana.Asa gandeste un preot? Haimanao
5
1
Tanasescu e un bou cu tzatze si un pupincurist, el crede ca-i ca-n hora popilor: hop, hop nu fitzi hotzi s-o luam-n cur cu toti !
6
3
Pe toti preotii nu- i intereseaza sanatatea si viata oamenilor ci doar banii de la enoriasi. Ei se considera niste Dumnezei si nu se gandesc ca sunt doar niste slusbasi.Sunt mai pacatosi decat cei care nu se duc la biserica.
7
2
Credinciosul diliman si hot asa cum de altfel sunt majoritatea dintre ei,ignora moartea.Asa se comporta si fanaticii,extremistii islamici.In situatia asta periculoasa pentu toti nici macar nu e vorba in fata cui e dispus sa stea mort sau viu,pur si simplu NU CONTEAZA.Eu cred ca diliul a dat pe la butoi.
5
2
pai daca slujeste la spagoveanu nu se supune legilor. habar nu are de virusi. Moare ca nu mai merge cel mai tare buissines . sa vorbeasca cu salomia de la navodari. muta sandramaua pe on line.vrei bani parinte? pune taxa pe aplicatie . poti vinde si lumanari virtuale si enoriasul le poate vedea arzand on line.
5
1
ar fi interesant de vazut o lista cu parcul auto al b.o.r.
7
3
Cum au si facut o deja Luciferieni Globalisti ,octombrie 2018, Centrul Johns Hopkins pentru Siguranta Sanatatii impreuna cu Fundatia Bill and Melinda Gates, cu toate ca nu exista nicio amenintare de pericol pandemic, au organizat si gazduit asa numitul "Event 201" un exercitiu de simulare a unei pandemii de grad innalt.
4
2
stai acasa oameni buni ! Dumneze e cu noi oriunde, asa I un mare Hot ! ca toti popii.
6
2
poate te aude hristos si iti si face pe plac ca si asa faci umbra degeaba
6
2
ca sa limiteze numarul persoanelor care intra in agentiile SPIT, am fost azi dimineata sa platesc o amenda, pline holurile agentiei de oameni, unii tusesc altii stranuta, nici vorba de limitare, plin peste tot, cum naiba sa stopezi contagierea
5
2
Pai da mai fatarnicule, dar stai afara nu in Sfanta Biserica! Fariseule! Si pentru cei ce nu inteleg conceptul de credinta aflati ca Biserica sta deasupra legilor omenesti! Daca mie credinta imi interzice ceva si legea oamenilor ma obliga la acel lucru atunci eu respect legea lui Dumnezeu si calc in picioare legea oamenilor indiferent de consecinte!
4
6
cand inghiti iaurt sfintit ai curaj
6
1
O sa ne ducem dracu cu atitudinea asta. Din cauza asta italienii au asa multi infectati. Din cauza unuia ca asta care nu intelege ca trebuie sa stea in casa. La Dumnezeu te poti ruga oriunde, nu doar in tonele de beton.
9
2
Dati navala inocentilor.Bateti cruci si cruci si cruci.Nu mai aduc vb ca avem un vin de inpartasanie suuuper ok.
7
1
Da stai dar fi sincer
3
1
crede ca poate sta in fata lui Hristos. Stai dracu linistit si antreneaza-te la Pucioasa Bai.
9
5
Popooooo, ai inebunit! Daca virusul v-a afecta o mare parte a populatiei cine va mai veni la slujbe? S-au tu te bucuri ca iti vei umple buzunarele prin intermediul slujbelor de inmormantare? Respecta legea, ca nu esti mai presus de ea! Vezi ca dai dovada de neascultare privind decizia sefului tau si s-ar putea sa iti dea un sut in cur.
11
3
Are dreptate parintele. Doamne ajuta!
5
13
Dar nu a spus nimeni ca trebuiesc inchise bisericile ma Tanasescule orice om poate sa vina in biserica sa se roage,recomandarea medicilor este sa nu se mai faca slujbe la care se aduna sute de oameni la un loc si nu are nimeni nimic cu Biserica ci si cluburilor care au stadioane deschise adica in aer liber le este interzis aiba meciuri cu spectatori,asta pentru ca tot ati spus voi popi ca faceti slujbe in aer liber.Asta este tot.
13
1
Noile masuri restrictive vizeaza si bisericile; corect ar fi sa primiti amenda, conform legii, nu ?
16
2
sa piarda bani, sa nu mai poata sa-si faca suma
16
1
poponarule de popa , stai si in fata p..li mele jigodie paroasa ce esti , huooooo
15
4
Tu si PREACORDITUL TEODOSIE sunteti mereu cu gandul numai la banii satanelor
20
2
Si nu mai incita babele tusitoare sa se inghesuie la pupat icoanele , disperatilor dupa bani ! Idiotule : ESTE PANDEMIE ! Dar pe voi hraparetilor va doare-n pwla de popor ... vreti doar sa umpleti burdihanele de sub sutane ! Strangeti-va voi toti popii din jud. Cta si rugativa pe gratis cu totii la Catedrala pt. sanatatea poporului roman ! Luati exemplul Domnului Presedinte Johannis !!!
23
2
Poti sa stai cum doresti dumneata parinte insa cei mai in varsta sunt predispusi acestui virus. Ar fi frumos sa intelegi cum sta treaba. In rest numai de bine tuturor.
22
2
Preotul are dreptate,credinta ai simtul civic sunt de mare ajutor in aceasta perioada grea dar, nu numai. Biserica,ca institutie, trebuie insa ca nu este deasupra tuturor, si ea trebuie sa respecte regulile. Chiar mai mult,trebuie sa dea exemplu de moralitate.Iar aici e jale, foamea de bani, nesimtirea unor popi care fara multi bani, au tupeul sa refuze chiar si inmormantarile, fac de ras biserica.Iar cand nu le convine ceva, popi baga placacu lipsa credintei la cei care o critica.Sa fie clar, nesimtirea multor popi atrag criticile,iar asta nu are treaba cu credinta.Romanii cred in Dumnezeu!
13
4
Care e problema?D zeu ne aude si fara sa ne rugam in biserica.De fapt sunt speriati ca le scad veniturile de la vanzari de lumanari si apa sfintita.Biserica lui dzeu a preluat o satana.Le iau oamenilor amarati bani pt. lumanari iar la inmormantari daca nu ai bani nu vine popa.Hai sictir "sfinti"parinti.
27
1
ne faci un bine, datorita celor ca tine orasul Constanta nu are spitale, ati indobitocit lumea cu Zeul vostru
20
6
Ha ha ha ha Staying alive, staying aaaliiiiive
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272